9 грудня 2021 12:51
1

Сумні підсумки Ліги чемпіонів: "Шахтар" і "Динамо" заробили найменший єврокоеффіціент за останнє десятиліття

Представники України в груповому етапі Ліги чемпіонів донецький Шахтар і київське Динамо принесли в скарбничку таблиці коефіцієнтів найменшу кількість балів за останнє десятиліття.


Поточний виступ Шахтаря в груповому етапі Ліги чемпіонів приніс "гірникам" відразу кілька антирекордів. Команда з Донецька вперше у своїй історії відіграли в групі ЛЧ без перемог. Крім цього, Шахтар вперше з сезону 2011/12 залишився без євровесни.


Шахтар приніс у скарбничку України в таблиці коефіцієнтів найнижчий результат з сезону 2011/12. У поточному сезоні Шахтар заробив 9,5 балів (два за перемоги над Генком, півтора за перемогу і нічию з Монако, два за дві нічиї в групі і чотири в якості бонусу за вихід в груповий етап), що еквівалентно 1,9 очка (9,6 бала поділяються на п'ять представників України в єврокубках).


Динамо ж у поточному євросезоні здобули ще менше очок. Кияни в цьому сезоні Ліги чемпіонів заробили всього п'ять балів (один за нічию в груповому етапі і чотири в якості бонусу за потрапляння в груповий етап ЛЧ), які діляться на п'ять представників України в єврокубках і дають всього одне очко в таблицю коефіцієнтів.


Це найгірший показник для команди з Києва за останні 16 років. У сезоні 2007/08 Динамо здобуло таку ж кількість балів, але тоді від України було чотири представники в єврокубках, і тому результат киян ділився на чотири, що в підсумку дало 1,25 очка.


А ось показник нижче був у команди аж в сезоні 2004/2005, тоді Динамо здобуло в скарбничку України 0,5 очка.

Ганьба всим футболістам і навколишним працівникам, икспертам і інш.