8 грудня 2021 14:26

"Якщо хтось хоче про себе заявити, то настав відповідний момент". Блогер - про матч з "Бенфікою"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Telegram-каналі поділився своїми думками, чого варто очікувати від зустрічі "Бенфіки" і "Динамо".


"Бенфіка - це прототип того, ким ми маємо бути, щоб реально (а не просто номінально) претендувати на мінімум третє місце в групі.

Якщо ми говоримо про гру без м'яча, то тут, звичайно, Бенфіка сміливіше: більш інтенсивно відбирає і робить це вище, ніж ми. Але що бачимо на виході:


- допускаємо однакову кількість ударів по своїх воротах
- якість цих ударів можна порівняти
- тому і пропускаємо врівень, різниця у 2 сотих

У грі з м'ячем відчувається, що в дитинстві бразильці, аргентинці, португальці та уругвайці не кроси бігали навколо стадіону до кривавих мозолів на п'ятах. Бенфіка рівно в два рази технічніша.

Так, у нас трішки вище темп, але толку, якщо при цьому точність передач просідає? Ми поки не готові до такого.

З іншого боку Бенфіка за менший час в обороні пропускає наш обсяг, який ми розтягуємо на довший термін.

Але зате Бенфіка все одно ефективніша у грі з м'ячем. Нехай вони не створюють дуже багато, але їхні удари за якістю на ~50% кращі наших. Тому й не дивно, що забивають більше.

Була новина, що Дід зустрічався з тренерами і методистами нашої академії. Сподіваюся, там питання підготовки малих піднімалися. Начебто когось із тренерів-методистів навіть відправили в Аталанту до Гаспа повчитися. Ідея здорова. Петракову у його 65 вже занадто пізно міняти філософію з ленінсько-сталінської на капіталістичну. А ось тим, хто готує хлопців для Костюка - саме воно.

Сьогодні нерозумно змагатися з визнаними лідерами світового футболу. Але якби дітей вчили "так, як треба" (с), то наша ефективність у грі з м'ячем була б вищою.

З Баварією буде складно змагатися і в перспективі 10-15 років. А ось з Бенфікою терміни набагато менші. У Португалії люди гратимуть чисто на рівні своїх амбіцій: якщо хтось хоче про себе заявити, то настав відповідний момент. Але здається, що багатьом в кайф грати на луцьких ковзанках до самої старості..." - написав Смоловий.