8 грудня 2021 11:38

Василь КАРДАШ: "Стратегічні рішення можуть бути прийняті під час матчу з "Бенфікою"

Про перспективи Динамо в заключному турі групового раунду Ліги чемпіонів у протистоянні з Бенфікою, Команда1 поговорила з колишнім півзахисником біло-синіх Василем КАРДАШЕМ.


- Василю Ярославовичу, скільки відсотків ви даєте на те, що Динамо зможе досягти позитивного результату в Португалії?


- 50 на 50. Так, португальці фаворити цього протистояння, але над Динамо, на відміну від Бенфіки, не висить тягар відповідальності за результат. Всі ми будемо вболівати за біло-синіх, дуже б хотілося, щоб хоч одна українська команда заробила перемогу в нинішній Лізі чемпіонів…


- Що краще - мотивація, як у Бенфіки, або психологічна розкутість, як у Динамо?


- Киянам точно не буде складніше в плані психології. Хоча, звичайно, я б побажав Динамо опинитися в ситуації, в якій знаходиться Бенфіка, що має шанси на продовження боротьби в Лізі чемпіонів.


При цьому не варто забувати, що у киян накопичилася втома, були проблеми з вильотом в Лісабон, та й сам переліт довгий. До того ж ми знаємо, як сильно на своєму полі виступають підопічні Жоржі Жезуша. Тим не менш, у Динамо в складі досить досвідчених футболістів, у яких за спиною і єврокубковий досвід, і не один десяток матчів у складі національної команди. Тож, подивимося, які вільності нададуть своєму супернику підопічні Мірчі Луческу, і що самі динамівці зможуть показати.


- Що завадило Динамо виступити краще в нинішній Лізі чемпіонів?


- Суперники (посміхається). Я вважаю, що з такими опонентами, як Баварія, Барселона і Бенфіка, наш квартет інакше, як група смерті, не назвеш. Ну, і варто визнати, що за багатьма ігровими компонентами Динамо поступається своїм візаві. Рівень вітчизняного чемпіонату не дозволяє на рівних грати в Європі. У Прем'єр-лізі немає такого напруження, такої інтенсивності, як у тій же Лізі чемпіонів.


- Незважаючи на те, що потрібно гідно закрити Лігу чемпіонів, попереду у Динамо дуже важливий матч чемпіонату із Зорею. Луческу буде розставляти пріоритети?


- Амбітний тренер завжди скаже, що найважливіший матч - найближчий. Можливо, що під час матчу з Бенфікою будуть прийматися якісь стратегічні рішення - когось поміняють. Хоча вся Європа грає через три дні на четвертий, тому не бачу нічого страшного, якщо найсильніший склад зіграє сьогодні і в неділю із Зорею.


- Яким буде ваш прогноз на поєдинок Бенфіка - Динамо?


- Хочу, щоб біло-сині перемогли (посміхається). Втім, і нічия на полі такого сильного суперника буде вважатися позитивним результатом.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК