7 грудня 2021 12:18

"Не хочу образити наш чемпіонат, але...". Олександр Петраков - про кандидатів у збірну України

Головний тренер збірної України Олександр Петраков в інтерв'ю "ПроФутбол DIGITAL" розповівши про розширений список кандидатів у національну команду.


- Чи є в розширеному списку збірної України інші нові кандидати, крім Михайла Мудрика? Чи є люди, яким зовсім небагато не вистачає, щоб потрапити в національну команду? Може, ви скажете нам зараз прізвища, а для них це буде додаткова мотивація, щоб додати…

- Це не додаткова мотивація, а зовсім інше. Я не хочу зараз про це поширюватися. Ми стежимо за багатьма футболістами, дивимося їх. Але, відверто кажучи, коло цих футболістів не дуже велике. Ті хлопці, які є, вони на даний момент у нас і є.


Можна говорити, що у нас прекрасна молодь, стільки талановитих футболістів і все інше... Ні. Я такого відверто не скажу. Я не хочу образити наш вітчизняний чемпіонат, але його рівень впав. І грати в ньому і на рівні національних збірних - це зовсім дві різні речі.


- Тобто, рівень між тими, хто викликається в збірну, і потенційними кандидатами великий?

- Да. Поки дуже складно. Ось, я взяв з молодіжної збірної Мішу Мудрика, але ви теж зрозумійте, що це величезний... не те, що ризик, але тут немає прохідних матчів. Не можна так, як раніше, коли контрольний матч, ти взяв і поставив хлопця в склад.


Тут у нас буде гра плей-офф на ЧС-2022, вихід на чемпіонат міра. Тренер візьме, поставить Мудрика, а той вийде і провалить гру. І у мене пропаде заміна. І хто потім скаже, що я розвиваю молодих гравців?


Молодий футболіст повинен бути готовий вийти в Глазго і допомогти збірнії України. Про це я і розмовляв з Мудриком, питав, чи зможе він нам допомогти. Це дуже складні речі. А те, що людина грає на рівні нашої Прем'єр-ліги, і говорити при цьому, що він готовий до збірної... Це, скажемо прямо, неправильно.