7 грудня 2021 12:08

Ліонель Мессі: "У мене немає проблем з тим, щоб забивати некрасиві голи. Яскраві рішення приходять самі по собі"

Нападник "ПСЖ" Ліонель Мессі висловився про те, яку роль естетика надає на прийняті ним на полі рішення.


- У матчі проти "Арсеналу" в Лізі чемпіонів в 2011 році ви опинилися перед воротарем і за кілька секунд знайшли рішення, перекинувши м'яч через нього, а потім добивши у ворота. Ще один прекрасний гол. Ви відпрацьовуєте таке на тренуваннях, або це відбувається інстинктивно?


- Ні, це відбувається саме по собі. Складно кожен день готувати такий гол або уявляти його собі. Таке нечасто відбувається. Я тренуюся і намагаюся прогресувати кожен день, але яскраві рішення приходять самі по собі.


Я не змінював стиль гри з дитинства. Щось виходило у мене спонтанно, в залежності від обставин і ситуації на полі. Того вечора я відчув, що забити так - найкращий варіант. І я зробив це.


- Багато гравців прагнуть до ефективності. Але багато з ваших голів ми пам'ятаємо за красу... У ваших очах естетика так само важлива,як і результат?


- Ні, і у мене немає ніяких проблем з тим, щоб забивати некрасиві голи. Бувають різні типи атак... Я звик стартувати далеко від воріт, тому я забиваю різні голи, – сказав Мессі в інтерв'ю France Football.