7 грудня 2021 11:22

"У людини такий досвід, але він не соромиться грати за команду U-23". Олександр Петраков - про проблеми лідера збірної України

Головний тренер збірної України Олександр Петраков в інтерв'ю "ПроФутбол DIGITAL" поділився своєю думкою про вінгера нашої національної команди і "Вест Хема" Андрія Ярмоленка.


- Ярмоленко - лідер збірної, який класно за неї виступати. Але в "Вест Хемі" у нього нічого не виходить. Ви спілкуєтеся з ним, питаєте, чому він не грає в Англії?

- Його тренер не ставить, розумієте. Андрій - дуже серйозний людина. Коли я тільки з ним в серпні познайомився, відразу запитав: "Андрій, чому ти не граєш?". Він мені відповів: "Васильовичу, зараз буде невелике вікно, під час якого я попросився зіграти за команду U-23".


У людини такий досвід, йому зараз 32 роки виповнилося, але він не соромиться йти грати за U-23. А влазити в цю ситуацію я не можу, не можу зателефонувати Мойесу і запитати, чому Ярмоленко не грає. Не маю права втручатися в клубні справи.


Повторюся, що Ярмоленко - дуже серйозна людина. Він навіть якось прилетів до збірної, відразу після літака відправився на тренування, а потім і ще на одне легке тренування залишився. Зробив додаткову роботу хвилин на 15-20 з тренером з фізичної підготовки.


Він грає в Лізі Європи зараз, і, думаю, в цей четвер теж вийде на поле в цьому турнірі і отримає ігрову практику.