7 грудня 2021 11:18
4

"Вважаю, що я взагалі не тренер...". Олександр Петраков - про цькування з боку журналістів

Головний тренер збірної України Олександр Петраков в інтерв'ю "ПроФутбол DIGITAL" розповів про той тиск, який на нього чинили журналісти


- Шевченко сказав, що залишив вам команду, яка перебувала у вісімці найсильніших. Ви тоді з цими словами погодилися, але як йдуть справи зараз? Чи зберігся цей рівень у команди?

- Я не можу про це судити. Про це повинні судити журналісти, ось і все. Але так, як вони про мене судили в останні місяці... Я вважаю, що я взагалі не тренер і перебуваю в збірній даремно. Ви самі знаєте, які були відгуки.


Якщо люди беруть і постійно мене ображають, кажуть гидоти, то тим самим вони, навіть не розуміючи цього, ображають і національну збірну. Я - головний тренер. У нас одна сім'я. І якщо когось із футболістів будуть ображати, то я за нього заступлюся. Те ж саме і хлопці мені говорили.


Є такі журналісти, які просто мене ображають. І цим вони ображають і національну збірну. Коли все це говоритися, мені здається, потрібно трошки думати, про що ви говорите.


- Якщо не секрет, то звідки ви дізнаєтесьті ці думки журналістів? Самі читаєте або Вам хтось каже, що той чи інший журналіст щось сказав?

- Я зрозумів ваше запитання. Я дивився багато цих передач, спочатку навіть читав всі висловлювання. А потім припинив. Ви знаєте, хто мені все це підказав? Прості люди. Вони на вулиці зупиняли, фотографувалися і говорили: "Олександр Васильович! Ми до вас добре ставимося, не читайте інтернет!"


Я вам прямо кажу, що перестав читати все і тепер відчуваю себе чудово. Читаю книги. Заходжу, буває в літак з книгою, а Павелко мені каже: "Андрію Васильовичу, ви – як віджилий експонат. Зараз рідко людина з книгою буває...".

Опять обижульки
Вибачте, але перше запитання журналіста - маячня. Сподіваюся, що посилання журналіста на слова Шевченка - вигадка. Ніколи збірна України не перебувала у вісімці. У 2021 році збірна України перебувала на 26-місці в рейтингу ФІФА, опустившись з 23-го після трьох поразок у чотирьох матчах. Восьмим місцем оцінили не результати збірної, а тренерську роботу Шевченка, незважаючи на такі результати.
Сховати
Periwinkle, Он перекрутил слова. Имелось виду ЕВро
Сховати
Ivan Zaitsev, серед європейських збірних українська була не 8-ю, а 15-ю.