6 грудня 2021 18:45
2

Про "Клуж" і Супрягу: де румунський клуб знайде гроші, якщо отримує штраф від УЄФА та має фінансові проблеми?

Декілька днів тому румунські ЗМІ повідомили, що нападник "Динамо" Владислав Супряга може взимку перейти у ЧФР "Клуж". Ніби один з акціонерів планує підсилити команду саме українським форвардом.


Навіть називалися суми. За даними джерела, "Клуж" зможе викупити Супрягу після річної оренди за 7 млн євро. Крім того, клуб начебто платитиме гравцю 25 тисяч євро на місяць.


Ясно, що і оренда не буде безкоштовною. "Динамо", напевно, захоче за такий перехід не менше 1 млн євро.


Додавши ці цифри отримуємо суму в районі 1,3-1,5 млн євро за один рік. Чи є такі кошти у далеко не багатого клубу - ще те питання.


А тут ще й з'явилася офіційна інформація, що ЧФР був оштрафований УЄФА на 200 тисяч євро за невиплату кредиторської заборгованості.


Румунські ЗМІ вже охрестили цю суму "чималим і суворим штрафом". Крім того, тамтешні журналісти зазначають, що "Клуж" стикається з певними фінансовими труднощами, які визнає і керівництво.


Тому якось не віриться, що ЧФР і справді готовий запросити Супрягу.


Вони б хотіли цього, безумовно, але якщо для клубу штраф у 200 тисяч євро - "чималий", то про які 7 млн євро за повноцінний трансфер Владислава може йти мова?


Тим більше, що і доходи клубу у нинішньому сезоні будуть мізерними, адже "Клуж" уже вилетів з Ліги конференцій, маючи після п'яти турів тільки одне очко.

Никто не говорит о трансфере, но зарплатный фонд там всего лишь в 2.5 раза ниже чем Динамовский. При всех своих проблемах они себе могут позволить не только зарплату Супряги.
Сховати
Умник, Не знаю какой там у них зарплатный фонд но то что клуб за последние 10 лет не потратил на покупку всех своих новых футболистов вместе взятых больше миллиона евро это факт