5 грудня 2021 15:26

Майка Річардс про расизм після фіналу Євро: "Було страшно заходити в Твіттер. Після незабитих пенальті гравці перестали бути англійцями?"

Колишній футболіст збірної Англії Майка Річардс висловився про расизм на адресу Джейдона Санчо, Маркуса Рашфорда і Букайо Сака, які не забили пенальті в серії пенальті у фіналі Євро-2020 з Італією.


- Що скажеш про хвилю расизму після поразки Англії у фіналі Євро?


- Не знаю, чи тому це, що я темношкірий, але я передбачав це. Коли хлопці не забили пенальті, мені було страшно заходити в Твіттер. У команди різний досвід, вони виклалися абсолютно все і вивели нас у фінал, але коли вони не забили один пенальті, то що, перестали бути англійцями?


Було так прикро. Я відчував себе пригніченим. Ми не говоримо про декілька, ми говоримо про тисячі образливих повідомлень. Було важко. Але це зробить їх сильнішими, а коли вони щось виграють, буде ще солодше.


- Що думаєш про расизм у спорті?


- Освіта важлива не тільки в спорті, а й у всьому суспільстві. Прийміть те, що Ви сказали неправильно, вибачитеся, вчіться і рухайтеся вперед.


Дізнатися, чому деякі слова образливі, можна в гуглі за 30 секунд. Деякі з цих людей розумні, просто застосовують розум вибірково. Чесна, непроста розмова - це ключ до успіху, - сказав Річардс.