5 грудня 2021 13:33

Віктор Скрипник - про відсутність Кочергіна: "Мені, як тренеру прикро, що один з кращих в моїй команді не грає. Я не прихильник таких методів..."

Головний тренер луганської Зорі Віктор Скрипник в інтерв'ю програмі BurBuzz розповів про ситуацію з переведенням в дубль Владислава Кочергіна через небажання продовжувати контракт із Зорею.


- Чому вам не вдається відстояти необхідність Кочергіна команді?


- Така ситуація була очікуваною. Мені як тренеру прикро, що один з кращих гравців моєї команди не бере участь у матчах. Президента теж можна зрозуміти. Гравець теж зараз обзавівся сім'єю і хоче виїхати в Європу. Для цього, він не хоче залишатися в Зорі на три роки. Він хоче залишитися на рік, або взагалі піти влітку вільним агентом. Ми на цьому не зациклюємося. Команда продовжує грати і у нас була серія їх шести перемог до ряду. Як би це не звучало прозаїчно, але незамінних немає.


- Ви можете почати розмову з Геллером мовою ультиматуму?


- Можна все, але я така ж людина, яка на контракті працює в клубі. Я не боюся, що мене виженуть після цього, але у мене є відповідальність не за одного гравця, а за двадцять п'ять, які віддаються своїй справі. Я професійний тренер і виконую свою роботу. Мою думку запитали, і я відповів. Рішення приймаю не я.


- Вам взагалі потрібен Кочергін в команді?


- Такий гравець потрібен багатьом командам.


- Чи гратиме Кочергін до літа, якщо не підпише контракт?


- Не знаю. Це рішення президента.


- Чи можлива така ситуація в Німеччині, щоб на гравця тиснули підписати новий контракт?


- Там теж є ці підводні течії. Гравця теж переконують в подібних ситуаціях. Доходить до розриву контракту. Я не прихильник таких методів, але Зоря таким рішенням не відкрила Америку. Скрізь є подібна практика. На чолі кута завжди буде стояти клуб, а не персона.


- Є версія, що Кочергін готовий залишитися в Зорі, якщо залишитеся і ви.


- Я не впевнений у цьому. У всіх своє життя і контракти. Я тільки радий, якщо мої футболісти продовжують контракти і я знаю, що ми з ними продовжимо працювати, — сказав Скрипник.