3 грудня 2021 19:25
2

"Це помилка". Експерт - про пенальті у ворота "Львова" у матчі з "Шахтарем"

Суддівський експерт, ексарбітр ФІФА Сергій Шебек проаналізував рішення арбітра Андрія Коваленка призначити пенальті у матчі "Шахтар" - "Львів" у ворота львів'ян. На 44-ій хвилині, нагадаємо, Михайло Мудрик прорвався з м'ячем до штрафної площі, Романчук зіграв у підкаті, Мудрик впав на газон, а арбітр одразу ухвалив рішення на користь одинадцятиметрового. VAR на матчі працював, але Коваленко не переглядав повтор.


- Момент для Коваленка непростий, динамічний. Йому могло здатися, що захисник Романчук зіграв не в м'яч, а в ногу. Арбітр помилився, хоча не варто його різко критикувати, адже епізод дійсно складний, - сказав Сергій Олександрович.


- Але знову повертаємось до питання, для чого потрібен VAR? Якраз для таких моментів, щоб можна було розгледіти, розпізнати та оцінити всі деталі. Арбітр в полі сам міг переглянути повтор і змінити своє рішення з неправильного на правильне. Але цього не відбулося, тому констатуємо помилку Коваленка. Романчук спершу зіграв у м'яч, а вже після цього трохи зачепив ногу суперника. Про це він і сигналізував арбітрові, але марно, - сказав експерт.


Відзначимо, що цей гол допоміг "Шахтарю" зрівняти рахунок у матчі. Вже в другому таймі "гірники" забили ще шість разів та у підсумку виграли гру.

Цим гастробайтерам допомагають в українському чемпіонаті,а потім на міжнародній арені вони сосуть лапу,аж гидко і встидно дивитись.А те,що реферішко-в карман берішко,навіть не скористався ВАРем,говорить про його намір будь-якою ціною допомогти іржавим.Тільки хто за це відповідатиме?Правильно,знову ніхто.Десь ми це вже бачили і проходили...наша пісня гарна нова...
а завтра мы будем играть не только с Вересом, а и с ВАРом и Катей Монзуль!!!! Кротов тащат за уши судьи!!! Все знают, но ничего при этом не делают!!!!