30 листопада 2021 20:41

Артем ФЕДЕЦЬКИЙ: "Збірна України має всі передумови поїхати на чемпіонат світу"

До фінальної частини ЧС-2022 збірній України залишилося зробити два кроки. За результатами жеребкування плей-оф раунду відбірного турніру підопічні Олександра Петракова зустрінуться з командою Шотландії (24 березня). Якщо цей бар’єр буде подолано, то у вирішальному поєдинку (29 березня) «Синьо-жовті» зустрінуться з переможцем пари Уельс — Австрія. Чи був прихильним жереб до нашої збірної, і взагалі про перспективи нашої національної команди, сайт bookmaker-ratings.com.ua поговорив із колишнім захисником збірної України Артем Федецьким.


— Це, можна сказати, ідеальний розклад для «Синьо-жовтих», — сказав Федецький. — Зважаючи на те, що в паралельній кульці лобами звели Італію та Португалію, ось це сюрприз. Тепер мундіаль недорахується однієї топової збірної.


Повертаючись до нашої групи, то вважаю, що збірна України — фаворит своєї четвірки. Проте потрібно готуватися до серйозних матчів, права на помилку немає.


— Але «Синьо-жовті» матч із шотландцями проведуть на виїзді.


— Нічого страшного. Так, вдома стіни часом допомагають, але якщо в Глазго буде повний стадіон, то виступати при аншлагу завжди приємно, на домашній чи гостьовій арені. Нам під силу виконати свою мету.


— Яка сильна сторона збірної Шотландії?


— Останніми роками — це стабільна команда, яка непогано взаємодіє в пас. Але якщо суперник їх переграє, то шотландці намагаються це компенсувати божевільною самовіддачею, що й показали матчі чемпіонату Європи та відбірного турніру чемпіонату світу, в якому британці, до речі, обійшли австрійців.


— На папері, хто ближчий до перемоги в парі Уельс — Австрія?


— Віддам невелику перевагу збірній Австрії. Так, у відбірному турнірі чемпіонату світу ця команда виступила не зовсім вдало, але своєю грою на чемпіонаті Європи ця збірна вразила. Думаю, лідер австрійців Марко Арнаутович виглядає сильнішим за ватажка британців Гарета Бейла.


— Збірна України на чемпіонаті Європи практично без шансів програла команді Австрії…


— Якщо ця пара утвориться у фіналі, то у «Синьо-жовтих» буде чудовий подразник. Вища мотивація буде на нашому боці. За підбором виконавців та рівнем майстерності підопічні Олександра Петракова як мінімум не поступаються своєму опоненту.


— Проте, у відсотках, які шанси команд у півфіналах?


— Нехай буде 51 на 49 на користь господарів. Але це тільки перед грою і тому, що Шотландія та Уельс зіграють на своєму полі. Але, повторюся, збірна України має всі передумови поїхати на чемпіонат світу. Важливо, щоб усі хлопці підійшли до цих протистоянь із ігровою практикою та здоровими.