30 листопада 2021 14:44

"Назавжди залишиться в моєму серці". Екс-динамівець Ніко Кранчар розповів, за який клуб йому подобалося виступати найбільше

Екс-півзахисник "Динамо" Ніко Кранчар зізнався до любові до свого колишнього клубу "Портсмуту"


"Портсмут" - один з небагатьох клубів, який був врятований уболівальниками. Це фантастичне досягнення, яке демонструє їх пристрасть, прихильність і рішучість".

Це назавжди залишиться в історії. Вболівальники допомогли клубу знову встати на ноги. Я так поважаю фанатів "Портсмута", що не можу це не підкреслити".

"Був час, коли мені найбільше подобалося грати у футбол, особливо в сезоні 2007-2008. Я завжди так говорю, а не тільки тому, що зараз пишуть книгу про "Портсмут".

"У цьому клубі мене приваблювали вболівальники, їх пристрасть і традиції. Це зразок романтики по відношенню до того, як грали у футбол до цієї епохи".

"Портсмут" займає особливе місце в моєму серці. Всі хочуть грати за "Реал", "Барселону" або МЮ, але я ніколи не вважав "Портсмут" лише сходинкою перед новим викликом".

"Сьогодні футболом правлять гроші. Команди, у кого з них більше, домагаються успіху, тому що можуть залучати кращих гравців".

"Саме тому наші досягнення з "Портсмутом" були особливими. Так, власник клубу багато витрачав на гравців, але все одно менше, ніж шість провідних клубів АПЛ. Те, чого ми домоглися, назавжди залишиться в історії".


"Найбільшим досягненням у моїй кар'єрі була перемога з "Портсмутом" у Кубку Англії. Якщо ви граєте в "Арсеналі" або "Челсі", від усіх завжди чекають успіхів. Але не коли ви граєте в "Портсмуті".

"У Хорватії Кубок Англії завжди вважався найбільшим клубним трофеєм у світі. Пам'ятаю, як Сільвіо Маріч став першим хорватом, що вийшов у фінал цього турніру. Тоді "Ньюкасл" грав проти МЮ в 1999 році, і манкуніанці перемогли з рахунком 2:0".

"В інших країнах люди б дивилися матчі чемпіонату, а не кубкові ігри, для нас Кубок Англії був чимось іншим. Завжди дивилися півфінали і фінали. У Кубку Англії була історія і традиції. Мені вдалося його виграти в присутності моєї сім'ї", - наводить слова Кранчара portsmouth.co.uk.