30 листопада 2021 08:30
2

В'ячеслав ГРОЗНИЙ: "Через рік ми зустрінемося, і ви мене запитаєте: "Задоволені, що Левандовські отримав "Золотий м'яч?"

Відомий тренер і футбольний експерт В'ячеслав Грозний в бесіді з кореспондентом Footboom дав оцінку церемонії вручення "Золотого м'яча" - 2021. Нагадаємо, захід відбувся напередодні, а володарем трофею став форвард ПСЖ і збірної Аргентини Ліонель Мессі. На вирішальній стадії голосування він випередив Роберта Левандовскі ("Баварія") і Жоржиньо ("Челсі").


"Я обурений цією несправедливістю вручення нагороди. Левандовскі два роки поспіль сильніші за всіх. Якби "Золотий м'яч"дали Жоржиньо, я б менше засмутився, тому що він виграв з "Челсі" Лігу чемпіонів і зі збірною Італії Євро. Мессі? Ну виграв зі збірною Аргентини Копа Америка - і що? Левандовскі ще минулого року мав отримати приз, але втрутилася пандемія. Ну потрібна ж якась людська складова. Він сам по собі такий сімейний, такий класний. Коли я побачив, що йому дали кращого нападника, то засмутився, бо розумів, що "Золотий м'яч" йому вже не дадуть. Велика політика - вона зараз у всьому, в тому числі і в футболі.


Думаю, що самого Роберта ця ситуація психологічно зачепить пристойно, перший час вже точно. Коли ти бачиш, що ти зараз в найкращій своїй формі, крім тебе об'єктивно дати вже більше нікому, а тобі не дають – ти засмучуєшся і йдеш в себе. А потім кажеш: "Я все одно сильніше всіх. Мессі все одно не гратиме в ПСЖ так, як в "Барселоні". Я все одно з "Баварією" виграю Лігу чемпіонів і зі збірною Польщі вийду на чемпіонат світу... " і так далі. У Роберта Левандовскі сильний характер. Він з польських команд перейшов до дортмундської "Боруссії", потім до "Баварії". Він весь час найкращий. Я не знайомий з ним особисто, але ставлюся до нього з величезною симпатією. Тому, що я тренер. І люблю гравців, які вкладають душу і серце. Упевнений, що через рік ми з вами зустрінемося, і ви мене запитаєте: "Задоволені, що Левандовскі отримав "Золотий м'яч?"- каже В'ячеслав Вікторович.

Уже будет безразлично, потому что премия потеряла для многих болельщиков ценность.
Повністю підтримую. Сам Мессі сказав, що Роберт був би більше радий першому Золотому мʼячу чим я сьомому. А ще Європа хоче показати яка вона справедлива...