28 листопада 2021 10:14
1

Мирослав СТУПАР: "Дивно, чому Ріццолі і Лучі поки не відреагували на помилку судді в Маріуполі"

16 тур чемпіонату УПЛ відкрився поєдинком "Маріуполь" - "Львів", в якому не обійшлося без суддівського скандалу.


Екс-арбітр ФІФА, а нині відомий футбольний експерт Мирослав Ступар в ексклюзивному інтерв'ю Meta-ratings.com.ua розповів, чи правильно вчинив арбітр матчу скасувавши взяття воріт гостей у компенсований до першого тайму час.


"Є методичні рекомендації, що арбітр повинен дати можливість команді завершити атакуючу дію, навіть якщо час минув. Рефері Дердо додав до основного часу першого тайму одну хвилину і коли після винесення попередження львів'янину, повернувся на вихідну позицію, йшла вже 47-а хвилина. І коли після подачі м'яч рикошетом від гравця гостей полетів у напрямок захисника господарів Мампассі, дав свисток про закінчення часу і скасував взяття воріт після удару маріупольця. Хоча повинен був зарахувати гол і не тільки тому, що необхідно було врахувати витрачений час на винесення попередження, але найголовніше, що це була одна атакуюча дія.


Скасоване взяття воріт викликало чимало суперечок у футбольних колах, але чомусь досі не висловили своєї думки новий суддівський куратор Нікола Ріццолі і голова Комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі".

Лучи ещё не успел ввести Риццоли в особенности судейства в Украине.