28 листопада 2021 08:04

Олександр ПЕТРАКОВ: "Ми православні: коли у них все було добре або вони йшли на війну - завжди хрестилися. Так і я"

Наставник національної збірної країни Олександр Петраков прокоментував жеребкування раунду плей-офф кваліфікації чемпіонату світу-2022, згідно з яким збірній України в першому матчі належить на виїзді зіграти зі збірною Шотландії.


- Олександре Васильовичу, ви задоволені підсумками жеребкування?


- Ми православні, і завжди, коли у них все було добре або вони йшли на війну - завжди хрестилися. Так і я. Я дуже задоволений жеребкуванням. Але поки я думаю про одну гру 24-го березня.


- Що ви скажете про збірну Шотландії?


- Знаю, що там грає Мактоміней. Практично всі хлопці виступають в англійській Прем'єр-лізі.


- Коли ви їхали на жеребкування, про що ви думали?


- Я дуже переживав, нервував. Відверто вам скажу. Якби попалася Італія чи Португалія... Я давно живу. Було б дуже важко, можна сказати - без шансів. А зараз шанси у нас є. Думаю, що у чотирьох збірних рівні шанси на успіх. Але я думаю тільки про матч 24-го березня Шотландія - Україна. Стадіон в Глазго нашим хлопцям знайомий.


- Раніше ви говорили, що погано спите. Як зараз у вас йдуть справи зі сном?


- Так, я погано спав у перший місяць роботи в збірній. Я вставав вночі, ходив по квартирі, пив снодійне. А зараз вже все нормально. Хлопці мені допомогли.


- Як вам новий формат плей-офф раунду чемпіонату світу?


- Це вперше буде. Плани є. Буду просити Прем'єр-лігу перенести пару ігор, де грають наші збірники, з вихідних на середу. Не хочу ламати календар. Важливо, щоб всі наставники команд бажали національній збірній України удачі. Ми хочемо раніше прилетіти до Шотландії, почати підготовку і вже там чекати наших футболістів, хто грає в Європі. Я дам завдання нашим адміністраторам знайти хороші умови для підготовки. Думаю, що ми 18-го березня прилетимо до Шотландії. Всі наші команди, на жаль, вилетіли з єврокубків. Тому хотілося б раніше зібратися.


- Французи поки без подарунків залишилися від вас?


- Я говорив з президентом асоціації про це. Треба людей подякувати, написати. Я ж не куплю в супермаркеті пляшку французького вина, щоб Дешам посміявся. А раптом підробка попадеться. Можна горілку з перцем подарувати. Наш президент знає, як це робиться. Ми вже послали президенту ФФФ лист, а також Дешаму, від мене. Сказали їм спасибі за порядність. Дідьє Дешам залишив дуже приємне враження при знайомстві.


- Як вам виглядало жеребкування в такому форматі?


— Нормально. Ми граємо для людей і необхідно, щоб вони отримували інформацію від журналістів.


- Чи потрібно розводити збірні України і Росії, або грати на нейтральній території?


- ФІФА вчинила правильно. Це моя думка. Зараз не час.