26 листопада 2021 16:20

"На рівні "Зорі" він непоганий, але для "Шахтаря" - це несерйозно". Експерт оцінив можливий перехід Гладкого в команду Де Дзербі

У пресі з'явилася інформація, що Шахтар має намір запропонувати контракт на півтора роки нападнику Зорі Олександру Гладкому, який раніше вже виступав за "гірників".


Редактор Fanday зв'язався з колишнім форвардом збірної України Іваном Гецко, щоб дізнатися його думку, чи зможе посилити 34-річний Гладкий атакуючу лінію Шахтаря.


Зараз в чемпіонаті України є більш серйозні нападники


- Іване Михайловичу, скажіть, чи потрібен Гладкий Шахтарю?


- За його заслуги, можливо, надалі буде потрібен-як якийсь фахівець, який розбирається у футболі і знає структуру Шахтаря. В якості гравця, думаю, зараз в чемпіонаті України є більш серйозні молоді нападники.


- Навіщо тоді Шахтар хоче підписати Гладкого? Вони в нього вірять або просто хочуть збільшити конкуренцію серед нападників?


- Чесно, не розумію. Не думаю, що хтось вірить в Гладкого, що він може вийти на новий рівень. Він грає на своєму рівні, має гольове чуття. На рівні Зорі він непоганий, але для рівня Шахтаря — це несерйозно. Хоча для гравця запрошення в такий клуб дуже престижно.


- Гладкий зможе скласти конкуренцію Сікану і Фернандо?


- Він футболіст іншого плану. Гладкий грає на вістрі, в завершальній стадії. Він гравець одного двох торкань від сили. Звичайно, за ці роки у нього є певний досвід, він вміє забивати, може віддати гольову, але швидкості і техніки у нього немає.


Дивуюся, чому Довбик досі не грає в Динамо чи Шахтарі


- Гладкий може підійти Шахтарю для УПЛ, враховуючи, що "гірники" вже вилетіли з єврокубків?


- Для чемпіонату України він однозначно підійде. Це навіть не обговорюється. Я просто беру Шахтар в іншому параметрі. Це еліта українського футболу, в якому мільйони вкладені до складу, і у команди є не просто амбіції, а цілі, які вона переслідує — домагатися результатів у Лізі чемпіонів.


- Хто тоді, по-вашому, з українських футболістів міг би посилити позицію форварда в Шахтарі прямо зараз?


- Я дивуюся, чому Довбик досі грає в Дніпрі-1, а не в Динамо чи Шахтарі. Він прогресує на очах.