26 листопада 2021 15:52
1

Йожеф САБО: "Не знаю, навіщо "Динамо" купило новачків. А Скрипнику треба покидати "Зорю"

Колишній тренер збірної України Йожеф Сабо прокоментував Tribuna.com виступ українських клубів у єврокубках.


- Цього тижня програли "Динамо", "Шахтар" і "Зоря". Хто вас найбільше розчарував?


- Всі.


"Динамо" мені сподобалося у другому таймі, друга половина була за динамівцями, вони молодці, притиснули "Баварію". Але справа у тому, що у другому таймі у "Баварії" вийшли гравці, які не можуть грати за цей клуб. Нагельсманн взяв їх, тому що у німецького клубу багато хворих гравців. Він їх взяв, а у них брак під час передач, не можуть віддати передачу, не займають позиції. Але "Динамо" - молодці, могли навіть виграти.


Мені не подобається, як грає "Шахтар". Де Дзербі йде своїм курсом. "Інтер" у відборі – молодці, як вони грають 1 в 1, Як пресингують. Приємно дивитися. А "Шахтар" не може так. Гірники нічого не зробили, погано виглядали.


Скрипнику треба залишати "Зорю", тому що у цієї команди абсолютно немає ігрової дисципліни. Так у футбол не грають. "Рома" у першому таймі могла забити 10 голів. Що робить Скрипник? Я не знаю, яка у нього тактика, але гравці "Роми" були вільними, робили, що хотіли. Захисники Скрипника - прохідний двір. Йому треба залишати команду, так у футбол не грають, як він грає.


- Хто винен, що вперше з сезону 2007/08 жоден український клуб не вийшов у євровесну?


- Це у нас футбол такий, знизився його рівень. Коли "Шахтар" і "Динамо" були сильнішими, вони грали на європейській арені з усіма командами, а зараз не можуть. У "Динамо" молоді гравці. Так, вони купили футболістів, але не всі вони грають, а сидять на лавці запасних. Не знаю, навіщо вони їх купили. А бразильці "Шахтаря" грають у свій футбол. Усі критикують Де Дзербі, а я це робив ще 2 місяці тому, коли він не реагував на те, щоб грав Степаненко. Бразильці не відбирають м'яч, вони не вміють це робити, адже звикли грати з м'ячем, - сказав Сабо.


Фото - сайт телеканалів "Футбол 1/2/3"

"...але не всі вони грають, а сидять на лавці запасних. Не знаю, навіщо вони їх купили..." - вельмишановний Йо-Йо! А скільки у Вас не грали, наприклад, Гусин та Белькевич? Для чого брали братів Маковських? Тернопільську зірку Миколайчука? Для чого був Косирін?