25 листопада 2021 12:51

Рустам ХУДЖАМОВ: "Де Дзербі десь зверхньо ставиться до нашої країни, ніби він привіз нам футбол"

Колишній воротар "Шахтаря" Рустам Худжамов прокоментував Tribuna.com поразка гірників "Інтеру" (0:2) у Лізі чемпіонів.


- На результат вплинула заміна Степаненка?


- Мені здається, що так. Якщо в першому таймі в плані захисту все було більш-менш нормально, був баланс, який тримався на ньому, то в другому цього вже не було.


- Де Дзербі постійно говорить про атакуючий стиль "Шахтаря", а команда створила один небезпечний момент – удар Додо в штангу на 82-й хвилині. Чому так?


- Суперник не дозволив. Це все-таки "Інтер", чемпіон Італії. У донецькому клубі зібрані хороші футболісти, але УПЛ і ЛЧ – це зовсім різні рівні. Атакуючого стилю мало. Тим більше у виконанні "Шахтаря", це ж не "Манчестер Сіті". Є моменти, які донеччани не можуть реалізувати. У "Шахтаря" була перевага у володінні м'ячем, але яка різниця, скільки ти тримаєш м'яч, якщо "Інтер" був у кілька разів ефективнішим в атаці.


- "Шахтар" влітку витратив 40 мільйонів на трансфери і запросив італійського тренера, але фінішував у групі ЛЧ нижче "Шерифа". Це провал чи не варто було очікувати результат вже в першому сезоні?


- Мені здається, що не варто було, тому що тренер перейшов у зовсім інший чемпіонат. Ми бачимо, що у нього не завжди витримують нерви в матчах внутрішнього чемпіонату. Мені здається, що він десь зверхньо ставиться до інших тренерів, і взагалі до нашої країни. Таке враження, що він приїхав і привіз нам футбол, перший раз в житті ми його побачили. Йому треба час для адаптації. Нехай реалізовує те, про що він говорить.


- Вилетіли "Динамо" і "Шахтар" з єврокубків. Сьогодні, швидше за все, вилетить і "Зоря". Оцініть цей євросезон для України.


- А як його оцінити? Є фактори в кожній з команд, а є загальне становище українського футболу. Тому і відбувається те, що ми бачимо.


- Поліпшень в українському футболі не бачите в найближчому майбутньому?


- Є процеси локальні, в деяких клубах, які хочуть змінити український футбол, а є процеси глобальні – де люди не хочуть і не можуть. Або хочуть, але не можуть, – сказав Худжамов.