25 листопада 2021 12:24

Директор "Лаціо": "Головні інвестори в італійському футболі - кріптовалютние фірми. Контракт з Binance - найбільший в історії клубу"

Директора футбольного клубу "Лаціо" з маркетингу та спонсорства Марко Каніджіані розповів про зв'язок клубу з ринком криптовалют і контракт клубу з кріптобіржею Binance.


"В останні роки спонсори в Європі йдуть у футбольні клуби через те, що через спорт легше сегментувати і розуміти аудиторію. В Італії букмекерам заборонено спонсорувати футбольні клуби, тому головні інвестори зараз - криптовалюти.


Це все, що стосується цифрових продуктів. Ми уклали великий договір з Binance в якості основного спонсора. Це найбільший спонсорський контракт в історії "Лаціо", за яким ми спілкувалися чотири місяці. Це найбільша така платформа з фан-токенами і NFT.


Це складний світ. Коли ми починали переговори з ними, нічого не розуміли. Було так складно, як мені говорити по-російськи або по-арабськи. Але тепер це найбільший сектор з точки зору інвестицій в клуби.


Вони хочуть створити довіру до ринку. А спорт створює такі сигнали для аудиторії. Ми випустили фан-токени за стартовою ціною 1 долар, але в кінці першого дня вони продавалися по 100 доларів. Зараз - близько семи.


Як тільки ми випустили новину в Твіттері про підписання контракту з Binance, до нас прийшли десятки тисяч нових передплатників, які зацікавилися нашим клубом.


Розподіл фан-токенів розплановано на 10 років. Так що якщо ми не хочемо втрачати вартість бренду, то повинні продовжувати роботу. Це не можна швидко закінчити або поміняти. Дорога з криптовалютами надовго або навіть назавжди.


Зрозуміло, що спортивна частина поки не приймає такого втручання. Якщо я прийду до тренера з результатом голосування вболівальників з приводу складу, він кине в мене бутсою", – сказав Каніджіані на зустрічі зі студентами факультету "Менеджмент ігрових видів спорту" бізнес-школи RMA.