24 листопада 2021 08:42
5

Йожеф САБО: "Баварія" після 2:0 подумала - вистачить, але вийшов Гармаш"

Київське "Динамо" в 5-му турі групового етапу Ліги чемпіонів на своєму полі поступилося "Баварії " з рахунком 1:2. Кияни зуміли забити перший м'яч у поточному турнірі і скоротити рахунок, поступаючись – 0:2, але здобути хоча б один бал так і не змогли. Проаналізувати гру Footboom попросив заслуженого тренера України, екс-наставника "Динамо" Йожефа Сабо.

- У першому таймі була повна перевага "Баварії" – в контролі м'яча, в якості передач, ну і нарешті - в забитих м'ячах, але ж могли мюнхенці і більше голів оформити, - зазначив Сабо. – На другу половину зустрічі гості вийшли розслабленими - подумали, що раз рахунок 2:0 на їх користь, то цього цілком вистачить... крім того, заміну "Баварія" зробила, коли з поля пішов Ернандес, і ситуація для неї відразу погіршилася. Ці заміни послабили "Баварію". Слабкий резерв у мюнхенців був на цей поєдинок.


Ці футболісти допускали багато браку, займали неправильні позиції, і їм, думаю, не світить надалі місце в "основі" "Баварії". До того ж здивував канадець Девіс, який часто не встигав повертатися назад, провалюючи зону. В цілому, мюнхенці виглядали втомленими. "Динамо" сподобалося. Кияни цього разу багато і ефективно пресингували, грали з великим бажанням, і могли зрівняти рахунок. Загалом, молодці.

- Вихід Шкуріна на вістрі атаки з перших хвилин вас не здивував?


- Шкурін нічого не показав. Холостим був його вихід. Але, слід враховувати, що в першому таймі "Баварія" грала вільно, і "біло-сині" нічого не могли вдіяти. Єдиний мінус для гостей у першій половині матчу - занадто часто вони через центр намагалися пробитися. Позначилося, напевно, що були відсутні з різних причин відразу чотири основних хавбека.

- Коли забивав Левандовскі, здалося, що йому можна було перешкодити…


- Там все дуже швидко сталося. З боку здається, що був час, що можна було перекрити, але це не так. Все сталося моментально - відскок від динамівця і класний удар поляка. Нікого в першому пропущеному м'ячі звинувачувати не можна.


- Але, коли забивав Коман, динамівці не встигли закрити зону і Бущан не зміг виручити.


- Мюллер відвів Миколенка в центр штрафного майданчика. Це і є клас, і досвід майстра, який усвідомлено пропустив м'яч на Комана. Тут все залежить від швидкості мислення і швидкості бігу.


- Що в цьому матчі найкраще вдавалося "Динамо"?


- Кияни продемонстрували характер. Про хороше пресингу я вже говорив. Плюс "фізика" - "Динамо"після перерви відмінно виглядало і фізично перевершило "Баварію".

- Чи можуть динамівці послатися на невезіння в цьому поєдинку?


– Невезіння- це коли в першому таймі м'яч у штангу воріт гостей потрапив після промаху Нойєра. Ще в дитячих школах вчать, як потрібно бити по м'ячу в таких ситуаціях, - щічкою, а не підйомом! Залетів би цей м'яч у ворота "Баварії", інша гра б пішла…


- Заміни Луческу, коли на поле вийшли Вітіньо і Гармаш, виявилися вдалими?


- Гармаш посилив гру, і відмінно відчув момент, коли відбулася гольова атака "Динамо". Що стосується Вітіньо, то з м'ячем він непогано працює, але в цілому – ще слабкий. Йому потрібно обтертися в команді, і з часом може щось і вийде.

- Як вам суддівство? Склалося враження, що рефері своїми рішеннями трохи пересмикував гру…


- Арбітр давав грати обом командам. Було кілька моментів, коли і "Динамо", і "Баварія" претендували на пенальті, бажаючи переконати в цьому суддю. Однак він приймав вірні рішення, і відсудив добре.


- З яким настроєм " Динамо "відправиться в Лісабон, і на що можна розраховувати в поєдинку заключного туру Ліги чемпіонів з"Бенфікою"?


- В Португалії буде неймовірно важко. Упевнений, " Бенфіка "на матч проти "Динамо" робить головну ставку. На кін буде поставлено все. Мені здається, що "біло-синім" нема на що сподіватися в Лісабоні і, швидше за все, ми програємо.


Желаю, чтобы судья так хорошо, как думает старый маразматик, отсудил матч жужалки против Интера.
Задолбали эти "умные " :При счете 1:1 была бы другая игра ))))))) Почему её не было при счете 0:0 ? Просто это не наш уровень.
"Було кілька моментів, коли і "Динамо", і "Баварія" претендували на пенальті. Однак він приймав вірні рішення, і відсудив добре." - Старий під...с!
Сабо,без того,что бы подосрать Динамо,вже не може.
Результат-на табло і більше розсусолівать не треба