20 листопада 2021 18:10
1

Важливо для збірної України. ФІФА може змінити регламент плей-оф відбору до ЧС-2022

За повідомленням ESPN, велика кількість країн звернулася до УЄФА з проханням внести зміни до регламенту проведення відбору до Чемпіонату світу. Йдеться про скасування жовтих карток на етапі плей-оф. УЄФА, натомість, має переадресувати усі прохання ФІФА, яка і винесе остаточне рішення.

Пропонується скасувати усі жовті картки гравців, які перебувають під загрозою дискваліфікації. Зміна не стосуватиметься тих футболістів, які отримали дискваліфікацію в останньому матчі, і тих, які отримають пряму червону картку в першому поєдинку плей-оф.

В України зараз під загрозою дискваліфікації 8 гравців: Микола Матвієнко, Едуард Соболь, Георгій Бущан, Віталій Миколенко, Андрій Ярмоленко, Руслан Малиновський, Сергій Кривцов та Ілля Забарний. Тобто, за нинішнім регламентом, якщо хтось із цих футболістів отримає попередження в першому матчі плей-оф, то він не зможе взяти участь у другому поєдинку (якщо Україна пройде першого суперника). ФІФА може змінити це правило і тоді всі попередження "обнуляться". ФІФА має розглянути пропозицію УЄФА вже найближчим часом.

Нагадаємо, жеребкування раунду плей-оф відбору до Чемпіонату світу 2022-го року пройде в Цюриху 26-го листопада о 18:00.

+