17 листопада 2021 19:10

У збірної Данії на ЧС-2022 не буде лого спонсорів на тренувальній формі. Їх замінять на гасла про боротьбу за права людини

Данський футбольний союз (DBU) представив список заходів, яких буде дотримуватися збірна на чемпіонаті світу в Катарі в рамках заходів по боротьбі за права людини.


Спонсори данської збірної не братимуть участі в офіційних заходах, які проходитимуть в рамках ЧС-2022. Крім того, з тренувальної форми данців приберуть лого спонсорів. Їх замінять на гасла, що критикують порушення прав людини в Катарі.


Данський футбольний союз мінімізує участь у подіях, пов'язаних з майбутнім чемпіонатом світу. Число поїздок співробітників і партнерів організації в Катар буде скорочено. DBU підкреслює, що участь Данії в чемпіонаті світу - спортивне питання, але організація буде робити все заради того, щоб не просувати проведення турніру в Катарі.


DBU критикує ідею про проведення ЧС в Катарі з 2015 року. Союз обговорює питання про присутність уболівальників збірної Данії на чемпіонаті світу – фанати проінформовані про те, як йдуть справи в Катарі.


DBU продовжить діалог з ФІФА і організаторами турніру, щоб домогтися поваги прав робітників-мігрантів. Союз буде вибирати готель і виконавців послуг для збірної в залежності від положення працівників цих підприємств. Союз буде співпрацювати лише з тими організаціями, які гарантують повагу і захист прав людини.


Крім того, DBU продовжує співпрацю з організацією Amnesty International, що займається захистом прав людини. Планується розробити нові ініціативи, які дозволять поліпшити ситуацію в Катарі.