17 листопада 2021 16:26

Преса Боснії і Герцеговини: "Причиною конфлікту між українцями і боснійцями став російський прапор"

Збірна України у вчорашньому поєдинку відбору ЧС-2022 в Зеніці переграла Боснію і Герцеговину (2:0) і вийшла в плей-офф турніру. Боснійські ЗМІ вже явно пережили пік розчарування після невдачі з Фінляндією і обговорювали більше події навколо матчу, пише zbirna.com.


Sport Centar


"Дракони" поразкою закінчили кваліфікаційний турнір ЧС-2022. Українці перемогли в Зеніці і вийшли в плей-офф", – викладає подію Sport Centar.


"Боснійці поступилися з рахунком 0:2 на Біліному полі Україні, яка посіла друге місце в нашій групі і зіграє в плей-офф. Обидві збірних вийшли на матч налаштованими по-бойовому, проте мотивація у гостей, ясно, була вище. У першому таймі відмінні моменти були у Ярмоленка, Малиновського і Зінченка, а у нас шанс відкрити рахунок був на останній хвилині. Але Бущан спочатку відбив удар головою Хаджикадунича, а потім Ахмедходжич не влучив у площину.


Друга половина гри почалася з атак України і наша команда, врешті-решт, тиску не витримала. Зінченко і Довбик забили два м'ячі і гості перемогли", - пише видання.


Faktor


"Збірна України обіграла "драконів" на Біліному полі і вийшла в плей-офф", – констатує Faktor.


"Гості виграли з рахунком 2:0, причому питання про переможця вирішилося в другому таймі. Івайло Петєв порівняно з поєдинком з фінами випустив у стартовому складі відразу вісім інших гравців і збірна Боснії і Герцеговини зуміла протриматися до 58-ї хвилини.


На відміну від поразки Фінляндії, після матчу з України вболівальники нашої команди повинні бути більш задоволені. Самовіддача боснійських гравців була куди вищою, ніж у поєдинку з "пугачами", – вважає газета.


Mondo


"Незвичайний інцидент в Зеніці: вболівальники Боснії та України мало не побилися через російський прапор", - звертається до неприємної ситуації на трибунах Mondo.


"До напруженості призвела помилка організаторів, які посадили найлютіших боснійських фанатів на одну трибуну з українськими вболівальниками, що швидко створило конфлікт. Його причиною став російський прапор, який на мить майнув серед глядачів.


Причому незрозуміло в чиїх руках був нещасливий прапор, але українці обурилися провокацією господарів, а боснійці прийняли російський прапор за сербський і теж кинулися на розбірки. На щастя, негайно втрутилася поліція, якій вдалося вгамувати пристрасті ціною видалення з трибун найбільш завзятих забіяк", – підводить підсумок події медіапортал.


Sportsport


"Шехич вийшов до фанатів і пообіцяв: "Більше ніяких пригод, кав'ярень і нічних клубів", – розповідає про те, що було після матчу Sportsport.


"Збірній Боснії і Герцеговини не вдалося вийти в плей-офф, а кваліфікацію ми завершили двома поразками з Фінляндією і Україною. Але в останні дні більше говорять про скандал, пов'язаний з нічними пригодами деяких гравців під час зборів.


Через цей інцидент Міралем П'янич спостерігав за грою з Україною з трибун, а воротар Ібрахім Шехіч підійшов до вболівальників після гри і вибачився.


"Ми виробимо правила поведінки гравців під час зборів і хто-б їх не порушив ми опублікуємо його ім'я і разом з вами покараємо. Більше ніяких пригод, ніяких кав'ярень. Нам соромно дивитися в обличчя нашим матерям, адже ми ніяк не повернемо національну збірну в потрібне русло", – наводить слова Шехіча Sportsport.