15 листопада 2021 12:19

Мати вбитого в ДНР воротаря "Авангарда" Чубенка: "Вбивць мого сина заочно засудили до довічного ув'язнення, але поки вони гуляють"

Мати колишнього воротаря молодіжної команди "Авангарда" (зараз "Краматорськ") Степана Чубенка, якого в 2014 році вбили прихильники так званої ДНР, розповіла, що з вбивцями її сина зараз.


- Їх заочно засудили до довічного ув'язнення, але поки вони гуляють.


Стьопа не єдиний, кого вбили. І вбивали, і ґвалтували, і мародерствували. Я ось думаю, як можна з цим жити. Як можна спати. Не приходять уві сні люди, яких вони не просто вбивали... Одна справа, коли воюють країни, вбивають один одного, але інша справа – поставлені на потік тортури. Це взагалі жах. Тобто вбивства і знущання доставляють їм задоволення і насолоду.


Коли ми їхали його шукати, то припускали, що його побили. Однозначно. Тому і десь тримають, щоб зійшли побої. Але такий результат в страшному сні не могли собі уявити.


- Якби ви не пішли до Захарченка (колишній глава ДНР -п рим.), то могли б і не дізнатися результат цієї історії?


– Да. Було марно, поки не змінилося у них керівництво і не прийшов Захарченко. Говорили: "Він втік при мінометному обстрілі, шукайте у укропів, його тут немає". Але ми розуміли, що він там був. Потім нам стали говорити, що так, тут когось розстріляли, але йому було років 20 і він із Західної України. Стьопа ж був з шарфиком "Карпат", який йому подарували, і жовто-синьою стрічкою. Напевно, через це вони так подумали. Я сказала, що все одно потрібно шукати цього хлопця і повернути батькам. Але це виявився Стьопа, - сказала мати Чубенко.