11 листопада 2021 22:06
1

Олександр ПЕТРАКОВ: "Якщо будемо так грати з Боснією і Герцеговиною, то зіграємо на чемпіонаті світу"

Прес-конференція наставника збірної України Олександра Петракова після матчу з Болгарією.

- Ми дуже задоволені грою і кожним футболістом. У мене немає до них претензій. Пропущений м'яч? Таке трапляється у футболі. Поговорив з Тимчиком, підказав йому. Це все досвід, який прийде в майбутньому. Не знаю, що ще додати.

- Чого не вистачило, щоб забити другий м'яч?

- Думаю, що технічної майстерності. На удачу ніколи не нарікаю. Її потрібно заслужити. Значить, я її ще не заслужив. Можливо, заслужу в матчі з Боснією і Герцеговиною.

- Після матчу з Болгарією щось стало ясно по воротарській позиції?

- У нас в запасі ще є чотири дні. Не люблю нічого говорити заздалегідь. Зараз ковид, ми весь час робимо тести. Я задоволений нашими воротарями. Свідомо дав зіграти Ризныку. Він заслужив дебютувати.

- Вам перед матчем подарували футболку. Це незвичайна практика.


- Головний тренер Болгарії підійшов до мене і подарував футболку з написом ззаду "Петраков". Після матчу він подякував за гру і побажав удачі в матчі проти Боснії і Герцеговини. Я теж подарував йому футболку збірної України.

- Схема на матч з Болгарією - репетиція перед Боснією і Герцеговиною?

- Я-тренер і непрочитана книга. Хлопці вже грали за цією схемою. Я задоволений, як вони зіграли.


- Збірна України показала класний футбол. Результат не відображає того що було на полі.


- Це потрібно просто пережити. До хлопців у мене немає ніяких питань. Якщо будемо так грати з Боснією і Герцеговиною, то зіграємо на чемпіонаті світу.


- Оцініть гру Різника?


- Суперник у другому таймі один раз підійшов до воріт. Там нема про що говорити. Різник нам ще допоможе, у нього все попереду. Головне, що він дебютував.


- Який розклад на найближчі дні?


- Завтра о 1 вилітаємо до Києва, їдемо в готель. Увечері буде тренування. 13 числа тренуємося на НСК"Олімпійський". 14-го будемо теж тренуватися півтори години. О 18:00 вилітаємо в Сараєво.


- Наскільки ви задоволені виходом на поле Гармаша і Коваленка?


- Я задоволений тим, як вони вийшли. Всі в команді сприйняли Гармаша дуже добре. Це досвідчений футболіст. Він ще допоможе збірній. Думав, що сьогодні Денис мене виручить.

На 1-1 туда вряд ли попадем.