11 листопада 2021 12:43
1

"Михайліченко у "Зорі" та в "Андерлехті" - два різні гравці, хоча якості у нього не змінилися": агент Ящук - про можливий перехід Аллахьяра

У пресі з'явилася інформація, що Андерлехт має намір викупити влітку Аллахьяра Сайадманеша, який на правах оренди з Фенербахче виступає у складі Зорі.


Редактор Fanday зв'язався з агентом Олегом Ящуком, що спеціалізується на Бельгії, щоб дізнатися чи відповідає ця інформація дійсності.


- Олег, як людина, яка відмінно знає бельгійський футбол, скажіть, чи правда, що Аллахьяром цікавиться Андрелехт?


- Якщо чесно, не в курсі. Теж бачив це у новинах.


- Здивовані чи вважаєте це закономірним?


- Чому б і ні. Це можливо.


- Чи зможе Аллахьяр підсилити Андерлехт?


- Тут багато залежатиме від тренера. За одного тренера можна бути у топі, а за іншого — внизу, хоча гравець залишається з тими ж ігровими якостями, що і раніше. Важко сказати, як буде з Аллахьяром, але поки що у Компані багато гравців не «вистрілює». Візьмемо, наприклад нашого Богдана Михайліченка. Коли він грав у Зорі, і зараз в Андерлехті - це два різні гравці, хоча якості у нього не змінилися.


- Виходить, що Михайліченко не може розкритися у Бельгії через компанію?


- Я б не сказав, що проблема у ньому. Як я вже говорив, за одного тренера гравці розкриваються, а за іншого — ні. В Андерлехті грає лівий захисник молодіжної збірної Іспанії Серхіо Гомес. Якщо у Німеччині він був нікому не потрібен і не грав за дортмундську Боруссію, то в Андерлехті розкрився. Можна сказати, це єдиний гравець, який прийшов за Компані, який піднявся на висоту.


- В Андерлехті зараз проблема з нападниками?


- У них зараз проблема з результатами. Йде дуже багато критики у бік головного тренера Венсана Компані.


- Хто основні нападники в Андерлехті?


- Джошуа Зіркзее, Крістіан Куаме і Беніто Раман. Проблема Андерлехта у тому, що вони не можуть знайти оптимальну зв'язку з цих форвардів. Зіркзее спочатку показував пристойний рівень, але потім знітився. Він нестабільний. Зараз він отримує багато критики, тому що у нього мало руху. Куаме в одному матчі відзначився хет-триком, потім теж перестав показувати рівень. Плюс Рамана - це швидкість.


- На вашу думку, Аллахьяр їх перевершує?


- У даний момент в Андерлехті є проблема з центральним нападником, так що все можливо.


- Також у бельгійській пресі писалося, що Андерлехт не єдиний претендент на Аллахьяра. На іранця також претендують Шахтар, Торіно, ПСВ і Бордо. У якому з цих клубів іранцю було простіше розкритися?


- Складне питання. Я б порадив йому йти у будь-який з цих клубів, якщо він буде знати, що на нього розраховує тренер, і він за нього буде грати. Тільки так можна прогресувати.


- Як ви вважаєте, Аллахьяр підходить бельгійському чемпіонату?


- Якщо він хороший гравець, то чому не підійде. Найголовніше, щоб грав. Якщо не отримувати ігрову практику, то краще йти у слабший чемпіонат, але бути на перших ролях. А через рік-два можна піти на підвищення.


- Давайте поговоримо трохи про українців. Чому зараз не грає Микола Кухаревич в Левені?


- Все залежить від тренера. Значить він не готовий або йому треба більше працювати. Деяким гравцям, які приїхали з України у Європу, потрібно більше часу на адаптацію.

Пишите ви, а сормно мені!! Це через яку коМпанію не грає Богдан??? "Виходить, що Михайліченко не може розкритися у Бельгії через компанію? " АУУУУ Редактор ,якщо користуєтесь гугл перекладачем, то хоча б читайте, що він переклав ,а не Ctrl+C i Ctrl +V !!