3 листопада 2021 19:35
2

"Зусиль багато, але ефектності мало". Блогер - про матч "Динамо" - "Барселона"

Блогер Михайло Смоловий продовжує аналізувати матч "Динамо" - "Барселона" (0:1).


- Індивідуальний пресинг


Переглянули в Динамо не тільки підхід до дистрибуції (у бік прямолінійності). Змінили кияни своє ставлення до пресингу, його стало більше за межами першої третини:

- 134 у першій третині проти 129 у двох останніх проти Бенфіки
- 82 проти 72 проти Баварії
- 80 проти 69 проти Барселони На виїзді
- 75 проти 112 проти Барселони в Києві

Істотні зміни. У Динамо 32 спроби індивідуального пресингу у фінальній третині, що більше сумарно, ніж на виїзді з Баварією (10) і Барселоною (9).

Серед лідерів навіть... Сидорчук (5 спроб високого тиску), що вкрай незвично для нас в таких матчах.

Але тиснути високо не одно відбирати високо. Так ми показали найгіршу ефективність індивідуального пресингу в сезоні: всього 19.3% наших спроб закінчувалися поверненням володіння протягом 5 секунд.


Це в два рази нижче, ніж на Камп Ноу (38.9% успішності).


Ми реально спробували багато змінити, але ми не вміємо. Для цього немає ні закріплених і відточених навичок, ні здоров'я. Можемо задовольнятися тільки локальними успіхами: наприклад, ми запресингували 112 передач Барселони в Києві проти 54 На виїзді.

Від поразки нас це не вберегло, але обличчя зберегли. Напевно, треба радіти вже і такому.

В черговий раз лідером команди з 25 спробами став Микола Шапаренко. По ньому можна і судити про загальну злагодженість цього процесу. Так ось, тільки 3 з 25 спроб тиску колі закінчилися поверненням командою володіння (12%).

Зусиль багато, але ефектності мало. Для неї потрібно частіше грати в такому режимі. І в цьому головна заковика: ми кидаємо грати в УПЛ цілі тайми, тому не готові до такого ритму.

Тренерський штаб і хлопцям важко дорікнути, що вони нічого не зробили, щоб уникнути поразки. Вони переглянули негативний досвід:

- відмовилися від тривалих розіграшів біля своїх воріт, що зменшило кількість втрат
- спробували запресингувати максимальну кількість передач суперника

Інша справа, що всі вони чортові ледарі і утриманці. Якби Динамо в матчах УПЛ проти різних убозтв робило все з таким же завзяттям, то і проти Барселони багато вдавалося б успішніше. Але хлопцям лінь! Вони просто не розуміють, що як річки починаються з струмків, так і перемоги над Барселонами починаються з перемог над колгоспами...

А якщо ти бережеш себе в матчах з колгоспами, думаючи, що зекономлені сили допоможуть в Європі, то так нічого і не досягнеш: ні тут, ні там... - написав Смоловий у своєму телеграм-каналі.


Ну, наконец-то, блоггер начал здравые мысли выдавать. Без оскорблений и гомнеца.
Сховати
bezlim, у него всегда мысли здравые. но не всегда подача интеллигентная
.