30 жовтня 2021 18:51
1

Остап МАРКЕВИЧ: "Наполягав, щоб батько взяв Сидорчука в "Металіст"

«Маріуполь» після поразки у кубковому матчі дав бій «Динамо» у чемпіонаті, але відібрати очки у лідера азовці не змогли.


– Ми можемо бути задоволені нашою грою, якщо брати у комплексі дві гри. Результат… З такою потужною добре укомплектованою командою, як «Динамо», хочеться проявити себе. Подивитися на тлі таких майстрів на те, що ми здатні. Вважаю, що ми мали непоганий вигляд і навіть на рівних грали з такою командою. Звичайно, сьогодні десь після 65-ї хвилини, коли суперник мав три моменти, хлопці зупинилися. Це природно – сили не безмежні. І якщо «Динамо» у своїй обоймі має дуже багато кваліфікованих футболістів, то ресурси обмежені. Хоча ті хлопці, які вийшли на заміну, намагалися. Із цим фактом ми нічого не зможемо вдіяти. Так було, є й буде. Оскільки клуби-гранди мають такі можливості.


— Сьогодні у центрі нападу зіграв Дмитро Топалов. Чи задоволені його грою?
— Це вимушене рішення. Ми дуже не хотіли забирати Діму з його краю. Там він набагато гостріше виглядає. Але у нас три гравці, які могли зіграти в центрі (Кулаков, В'юнник та Світюха), через травми не грали сьогодні. Тож ми пішли на такий крок. Щоб нав'язати боротьбу таким фактурним футболістам як Забарний і Сирота, необхідно мати схожі дані. Ми розраховували на швидкість Діми. Думали, що він вриватиметься за спини захисникам. Моментами це виходило. Але для того, щоб ставити корпус захисникам, треба його мати.


— Чи можна сказати, що сьогодні ключовою фігурою «Динамо» став Сидорчук?

— Мені подобається, як грає «Динамо». Усі футболісти команди – гравці найвищого рівня. Для мене Сидорчук – це гравець збірної України. Жорсткий гравець основного складу. Відкрию секрет. Після першої його гри за запорізький «Металург», я дуже наполягав, щоб батько взяв його до «Металіста». Але не вийшло. Щодо його сьогоднішньої гри, то мені складно щось сказати – я стежив за грою своєї команди. Перший його гол – це, звісно, майстерність високого рівня.


Фото - ФК "Марiуполь"

Два матча выложились на полную, потом три игры сольете, пока восстановитесь от матчей всего сезона.