28 жовтня 2021 21:31
1

"Металіст" вибив "Колос" з Кубка України

"Металіст" ще раз підтвердив повну обґрунтованість своїх амбіцій, пробившись до чвертьфіналу Кубка України. У попередньому раунді, нагадаємо, команда Кучера розібралася з "Десною", тепер її жертвою пав ще один середняк вищого дивізіону – ковалівський "Колос".


Хвилин п'ять у команд пішло на "розвідку", після чого харків'яни взялися за справу всерйоз. Спочатку Порох наніс неточний удар головою після кутового. Потім Харріс блиснув індивідуальною майстерністю і небезпечно зарядив з гострого кута, але надійно зіграв Волинець. На 16-й хвилині Балулі з дальньої дистанції направив м'яч трохи вище воріт. А через три хвилини господарі повели в рахунку: Мизюк після навісу від кутового прапорця в центр штрафного звільнився від опіки і потужно вистрілив з льоту по центру воріт – цього разу голкіпер "Колоса" зреагувати просто не встиг.


Ну і далі - в тому ж дусі. "Металіст" тиснув по всіх фронтах, правда до перерви на табло так і залишилися горіти цифри 1:0. Хоча цілком могло бути і 2:0 - це якби не сейв Волинця після ще однієї спроби Харріса. Всього ж за перший тайм футболісти "Металіста" завдали вісім ударів по воротах, тоді як у "Колоса" в цій умовній графі залишався нуль.


Після перерви малюнок гри, в принципі, не змінився. "Металіст" як і раніше прагнув диктувати свої умови, перевершуючи гостей в єдиноборствах і демонструючи швидкий перехід від оборони в атаку. Але "Колос" просто так здаватися не збирався. Десь до хвилини 55-ї стало складатися враження, що гості підрівняли гру. Їм навіть вдався гострий випад, правда, простріл Нурієва ніхто замкнути не зумів.


Сергій Кузнєцов, щоб підтримати інтенсивність гри, зробив дві заміну з акцентом на атаку – на поле вийшли Ренан і Сітчінава. Незабаром Лисенко дальнім ударом перевірив пильність Каневцева, а після цього білі запалили легку пожежу у штрафному жовтих після кутового.


На це Олександр Кучер відреагував своєю заміною, випустивши головного снайпера команди – бразильця Пейшото, який незабаром виконав ефектний удар в падінні через себе, але м'яч рикошетом від гравця "Колоса" потрапив прямо в руки Волинцю.


Можна сказати, що другий тайм на відміну від першого пройшов приблизно в рівній боротьбі. Наприкінці "Колос", звичайно, спробував влаштувати штурм воріт "Металіста". Але марно. Харків'яни на своїй половині поля діяли дуже злагоджено і надійно, продемонструвавши, що коли потрібно, вони можуть битися і терпіти, не забуваючи при цьому про контргру.


Отже, 1:0 - "Металіст" став єдиним (поки що) учасником чвертьфінальної стадії Кубка України з першої ліги. Але путівка дісталася йому по праву.


МЕТАЛІСТ – КОЛОС-1:0

Голи: Мизюк (19)

Металіст: Каневцев, Шопін, Порох, Мизюк, Романюк, Ралюченко, Балулі (Підлипенець, 79), Сарапій, Танчик (Пейшото, 68), Ріаскос (Банада, 87), Харріс.

Колос: Волинець, Чорноморець (Саків , 82), Новак, Павловець, Ром, Костишин (Ренан, 58), Нгамба, Богданов, Ільїн (Велетень, 82), Нурієв (Січінава, 58), Лисенко.

Попередження: Харріс (65) – Лисенко (20), Чорноморець (65), Нгамба (90+1).

С возвращением Металлиста в УПЛ обострится борьба за 1-3 место, это хорошо, может Суркис засуетится и начнёт приобретать качественных игроков. Главное, чтобы борьба происходила на поле, а не в кабинетах под ковром.