28 жовтня 2021 20:20

"В житті не повірю, що Луческу дав установку "грайте убого на одних контратаках". Блогер - про матч з "Маріуполем"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Telegram-каналі аналізує кубкову гру "Динамо" і " Маріуполя".


"Усереднені позиції, розподіл атак і передач


Закінчився матч молодіжних команд Маріуполя та Динамо. Кияни пропустили вже на 2 хвилині, 90, що залишилися, їм не вистачило зрівняти рахунок. Програли. Але у Костюка і дітей хоча б є відмовка: вони готуються до найважливішого домашнього матчу з Барселоною, де буде особисто присутній ІМС разом з інспекцією.


А у дорослих все до болю очевидно.


У першому таймі Динамо загнало темп до 18.4 передач в хвилину. Маріуполь за ним не встигає: в середньому грають проти темпу 15.9 в перших таймах.


Зрозумілою мовою. За хвилину володіння, в пердях, які зазвичай протистоять Маріуполю, виконують на 2.5 передачі менше, ніж виконувало Динамо. До всього кожна передача киян була на 0.5 метра коротшою, ніж та, яка звична Маріуполю. Дубль Шахтаря просто фізично не здатний таке перетравлювати - занадто швидко.


Після перерви динамівці в тунелі, мабуть, домовилися між собою заощадити сили для своїх дружин. Гра стала більш примітивною: дуже великий обсяг передач з просуванням пішов через Раміреса, убивши будь-яку різноманітність, будь-який натяк на диверсифікацію потоків. Підлаштуватися під таке здатні всі, хто може хоча б стояти на ногах. Адже примітив.


Темп переміщення м'яча впав до 16.6 передач в хвилину (що тільки на 1.2 вище звичного для Маріуполя, а не на 2.5, як у першому таймі). Тому навіть такий убогий суперник почав встигати перебудовуватися. Хочете посміятися? Тоді дивіться: у другому таймі Маріуполь виконав 26 точних передач в останню третину, а у Динамо їх лише 14. А навіщо потіти? 2:0 же, гра зроблена.


Несерйозно навіть заїкатися, що зіграли якісь коригування Маркевича.


У житті не повірю, що дід дав установку «грайте убого на одних контратаках». Це проти його єства в таких матчах. Значить почалася самоорганізація: колективний розум хлопців. Судячи з усього, його небагато.


Без Шапаренка лягла дистрибуція. Нікому було ні атаку перезавантажити, ні розгорнути, ні, навпаки, загострити.


Шепелєв на карті усереднених позицій набагато глибше, ніж грав Шапаренко. Якщо в першому таймі ми грали на чужій половині, то в другому не грали взагалі...


Не схоже, що Шепелєв виходив заповнювати функціонал Шапаренка: він прийняв лише 1 пас виконаний Шабановим вперед. Для порівняння до перерви у Шапи 8 (!) таких прийнятих передач.


І тут повертаємося до ранкового матчу нашої U19. Панове, а Костюк з Іщенком точно готують нам нових футболістів, які в майбутньому будуть хоча б на 0.0001% подібні на Шапаренка?


Дивлячись на те, наскільки мляво команда рухає м'яч, поступаючись 0:1 з 2' хвилини, не можу не ставити це питання. Про завтра треба думати... сьогодні. Сподіваюся, це не афоризм Кличка.


Дасть Бог, що у Колі все складеться і за ним прийдуть купці. А що далі? Ось такі другі тайми триватимуть цілими сезонами, як у фізруків?! Або знову ставка на контратаки до кінця століть?" - написав Смоловой.