28 жовтня 2021 19:21
2

"Це щеня треба впіймати і надерти йому вуха". Ярославський жорстко висловився про Курченка

Президент Металіста Олександр Ярославський в ексклюзивному інтерв'ю програмі Великий футбол розповів про те, в якому стані був клуб після його повернення у футбол і поділився планами на майбутнє.


- Коли ти йшов по пустелі, тебе мучила спрага, ти практично вмирав без води від спраги, і раптом ти підходиш до колодязя, добираєшся, доповзаєш, ти, звичайно, пірнаєш туди з головою, з ногами. Ось так і я пірнув в цей новий етап Металіста сьогоднішнього. Я чекав 9 років, з 2012 по 2021.


8 липня вдарив перший молот по старому життю, по старій інфраструктурі. За 3 місяці пофарбували 4 тисячі тонн металу, весь павучок наш пофарбований, а я проїжджав – фарби фактично не було, іржа була обдерта. Уявляєте ось ця величезна маса металу стояла вся вигоріла, без блиску, тобто він відразу перетворився з павучка в якогось дохлого таргана, знищено було все. Я вже говорив, що по-хорошому треба зловити це щеня і надерти йому вуха за те, що він тут створив. Це про Курченка.


Наші матчі відвідало 316 тисяч глядачів за 9 ігор, вся Прем'єр-ліга – 21 тисяча за 8 ігор, Металіст за гру збирає 35 тисяч, Прем'єр-ліга вся – 3100. В 11 разів менше Прем'єр-ліга, так це ми ще граємо в Першій лізі, а не в Прем'єр-лізі. 14 полів, прекрасне німецьке покриття, хороше, на довгі роки, найкраще на сьогоднішній день в світі. Папа Гуйє залишився у нас в клубі, він сьогодні спортивний директор, тому ми розстаємося, але не прощаємося.


Другу лігу ми пройшли, першу повинні пройти і вийти в Прем'єр-лігу, грати в єврокубках, займати те місце, яке нам дозволить грати в єврокубках. Я відразу сказав, що це моя мета. Який солдат не мріє бути генералом. Зрозуміло, що Ліга чемпіонів в голові весь час, але давайте доберемося до Ліги Європи, а там подивимося, - сказав Ярославський.


Фото - ФК "Металіст"

ніби незнав кому клуб продавав
Так займись этим, всесильный ты наш.