25 жовтня 2021 18:50
1

Журналіст: "Інтерес Луческу до Довбика ще не зник. Але вчорашній матч навряд чи переконав румуна, що Артем абсолютно необхідний "Динамо"

Журналіст Ігор Циганик в ефірі шоу "Циганик LIVE" на FootballHub розповів, чи продовжує "Динамо" цікавитися нападником збірної України і "Дніпра-1" Артемом Довбиком.


- Після Євро - 2020 Луческу дуже наполегливо просив Ігоря Суркіса почати переговорний процес по Артему Довбику, так як вважав, що на даному етапі це саме той форвард, який потрібен "Динамо".


Переговори дійсно почалися, але ціна, яку виставив "Дніпро-1", не задовольнила "Динамо". І я знаю, що інтерес Луческу до Довбика не зник. Він все одно хотів би бачити у своїй команді цього форварда.


Але і сам Довбик повинен доводити. Вчорашній матч мав стати для нього одним з "поєдинків життя". Якщо ти хочеш прогресувати і перейти в кращу команду, яка виступає в Лізі чемпіонів, і знаєш, що тренер цієї команди в тобі зацікавлений, то ти повинен викластися на максимум і дати прекрасну гру, забити м'яч.


Вчорашній матч, думаю, не переконав Луческу, що Довбик абсолютно необхідний "Динамо". У нас чомусь така специфіка, що коли у футболіста є шанс, за який потрібно чіплятися зубами, всі вважають, що цей шанс буде постійно. Не буде. Ось Луческу вчора подивився на Артема і, можливо, подумав, що краще "Динамо" гратиме з Гармашем, ніж платити за Довбика "Дніпру-1" велику суму.


А якби Довбик здорово зіграв, то немає сумнівів, що Луческу наполягав би на його трансфері. Але зараз я вже в цьому не впевнений. Так буває, ось що означають 90 хвилин в одному матчі. Іноді потрібно взяти максимум, і тоді твоя кар'єра йде зовсім в інший бік.


Приклад - Олександр Зінченко. Він свого шансу чекав, хоча ми всі і говорили, що який там Зінченко в "Манчестер Сіті". А він шанс зловив і не випустив. Це дуже важливо.


У Довбика один такий епізод був, коли в матчі проти Швеції на Євро-2020 він забив. Після цього голу він став відомий на всю країну. І йому його будуть пригадувати завжди. Але Артем - молодий хлопець, якому потрібно прогресувати і йти далі, використовуючи ще один шанс.


Дубінчак може зіграти і в схемі з трьома центральними захисниками, і з чотирма. Він видає величезний обсяг роботи. Ми бачимо, що це якісний футболіст, і я дивуюся, чому його не викликають до національної збірної України. Якщо вже всім дали шанс, можна було б дати його і йому.

Супряга забив Динамо 3 гола і потім розчинився в клубі. Тому показати "щось" у матчі з ДК - нічого не значить. Довбика треба брати за будь яких розкладів, але не будь-якою ціною. Перед цим треба сплавити решту "нападників", виручити максимально кошти на трансфер. Супряга, Каргбо, Кулач, Русин, Соль - продати. Шкуріну - подякувати і помахати па-па. Купити Довбика, повернути Ярмоленка і Дубінчака. Можливо підписати Кочергіна... Потратитись на опорника... І тоді команда буде в шоколаді.