25 жовтня 2021 09:31

Данило ІГНАТЕНКО: "У "Динамо" свої завдання, у нас -​ свої, і з цієї поразки ніхто трагедії не робить"

Півзахисник СК «Дніпро-1» Данило Ігнатенко прокоментував підсумки гостьового поєдинку проти київського «Динамо»:


— У першому таймі ми діяли добре, контролювали гру. Навіть у протистоянні із таким суперником абсолютно його не побоювалися і відібрали у нього м’яч. Було два хороших моменти – у Ярмолюка, і коли м’яч трохи не дійшов до Довбика. Особливо відзначу момент у Єгора, адже якби він влучив у ворота то відсотків на 80 це був би гол. Ну а швидкий гол у другому таймі зламав нам гру, хоча і після пропущеного м’яча ми зібралися і грали хорошо, і тільки другий гол вже, гадаю, закрив сьогоднішній матч.


— Цей швидко пропущений гол на початку другого тайму – це індивідуальна майстерність Циганкова, чи на гру вплинули заміни господарів у перерві?


— Заміни, звісно, допомогли супернику, адже вийшли у середину поля Сидорчук і Шапаренко, які додали супернику у руху і у контроль м’яча. Ну а по голу Циганкова.. у нього хороша ліва нога, і, можливо, Нельсон поки що цього ще не знає, адже там все ж таки треба було гнати суперника у правий бік, щоб йому залишалося тільки прострілювати. Але в цілому Циганков чудово виконав свій удар – він молодець.


— Ти провів два тайми проти різних двох формацій «Динамо» у центрі поля. Сильна різниця відчувалася?


— Так, у першому таймі набагато легше було грати. Після перерви суперник став більше тиснути і нагнітати, адже киянам неможна втрачати очки. Нічого страшного, для нас головне не втрачати свої очки із конкурентами та командами, що нижче нас у турнірній таблиці. У «Динамо» свої завдання, у нас – свої, і з цієї поразки ніхто трагедії не робить. Головне не опускати голову і працювати далі, і я переконаний що нам все вдасться.


— Якщо брати до уваги тривалий відрізок, то можна говорити про те, що поступово дніпряни все ж таки наближаються до рівня лідерів чемпіонату України?


— Поступово так і є. Ми зараз прагнемо потрапити у єврокубки. Виконаємо це завдання, і тоді будемо ставити перед собою більш серйозні цілі.