22 жовтня 2021 00:45
7

А чи буде євровесна для України?.. Які у наших команд шанси вийти зі своїх груп

Як відомо, уже другий сезон поспіль Україна представлена у груповому етапі Ліги чемпіонів двома командами. І якщо минулого року «Динамо» та «Шахтар» змогли продовжити свій шлях у євровесні, потрапивши у Лігу Європи, то цього все набагато гірше...


Кияни та донеччани вже побили кілька антирекордів після трьох турів, проте і ті, і інші набрали по одному очку, навіть нехай і не забили жодного голу. Наприклад, «Лейпциг» забив аж 6 м’ячів, а «Мілан» – 3, та у них у графі «очки» – 0.


У групі «Динамо» «Баварія» може забезпечити собі перше підсумкове місце вже після наступного туру. За інші два місця у єврокубковій весні кияни будуть змагатися з «Барселоною» та «Бенфікою».


І тут архіважливо брати очки у домашньому поєдинку з каталонцями. Поразка означатиме, що єдиним шляхом потрапити у плей-офф ЛЧ або ЛЄ буде виїзна перемога над «Бенфікою». Ну, і ще один момент – це сподіватися, що «Баварія» привезе у Київ дубль, адже вирішить всі свої завдання раніше. Але і ще той резервний склад мюнхенців потрібно обіграти...


Зважаючи на ту гру, яку «Динамо» показало на «Камп Ноу», шансів вибороти путівку в Лігу Європи, будемо чесними, обмаль. Хіба що фортуна якось допоможе перемогти «Бенфіку» у Лісабоні. І при цьому португальський клуб не набере жодного очка в інших двох протистояннях.


Турнірне становище:


«Баварія» – 9 очок (голи 12-0)

«Бенфіка» – 4 (3-4)

«Барселона» – 3 (1-6)

«Динамо» – 1 (0-6)


У «Шахтаря», після поразки у Тирасполі, ситуація взагалі патова. Потрібно виграти на виїзді у «Реала» чи «Інтера», щоб сподіватися на третє місце. «Шериф» набрав 6 балів і суттєво випереджає гірників у боротьбі за путівку навіть в Лігу Європи.


Невиграші у Мадриді та Мілані означатимуть, що «Шахтар» на 99% займе у своїй групі останню сходинку. Все ж таки, якщо буде дві нічиї, то тоді донеччани ще матимуть певні шанси.


Турнірне становище:


«Шериф» – 6 (5-4)

«Реал» – 6 (7-2)

«Інтер» – 4 (3-2)

«Шахтар» – 1 (0-7)


«Зоря» стартувала у групі Ліги конференцій з двох поразок, тому спарені поєдинки із софійським ЦСКА будуть для луганців, як то кажуть, матчами за виживання.


Перший із них підопічні Віктора Скрипника виграли. Доклавши чимало зусиль і витерпівши натиск господарів, у другому таймі «Зоря» забила переможний гол.


І все було б добре, якби не результат другого поєдинку цієї групи. А в Норвегії сталася справжня сенсація, якщо не більше. «Буде-Глімт» розгромив «Рому» з рахунком 6:1 (!) і несподівано вийшов у лідери.


Зважаючи на такий успіх норвежців, «Зорі» тепер потрібно дві перемоги, щоби опинитися вище «Буде-Глімт». «Рому» розглядати не варто, бо сумнівів у тому, що римляни після такої ганьби свої очки візьмуть, немає жодних.


Турнірне становище:


«Буде-Глімт» – 7 (9-2)

«Рома» – 6 (9-7)

«Зоря» – 3 (2-6)

ЦСКА – 1 (1-6)


Отож, у українських команд тільки одна перемога у дев’яти зустрічах групового етапу. І не дуже райдужні шанси на євровесну...

Не будет, не заслужили.
Достаточно прочитать заголовок и последний абзац.
Не будет евровесны.
Заря 3й закончит, Динамо и Шахтер четвертыми.
Сховати
Умник, це очевидно. Чудес не буває. 1 раз в сто років, і його зустріла «Буде-Глимт»
Сховати
Буковина, С Буде как раз ожидаемо, они ещё в прошлом сезоне взлетели в топ Норвегии. Единственная неожиданность - Шериф. Уж как-то 3е место Шахтера из 3й корзины ЛЧ читалось и до и после жеребьевки. И как его следствие - 3 очка в 1/16 ЛЕ и 2 в 1/8 ЛЕ весной.
Динамо нужно было меньше Яблонцам проигрывать, тогда бы из 3й корзины ЛЧ сеялись и не приходилось с Бенфиками играть.
А Зоря в свою силу играет, с ЦСКА выезд даже лишнее очко взяли.
В целом наш недобор в ТК где-то около 1 балла будет по сезону от ожидаемого.
Сховати
Умник, в Заре фактор тренера, и в Шрифе он же. В Динамо.. с Барсой могли бы взять очки если бы не обхезались в первом тайме.
Умник, Шериф, це точно неочікувано, а за Буде-Глімт не те що не слідкував, вперше про них почув )) Навіть ен в тоум справа, що виграли у Роми, а в тому, з яким рахунокм. Хоча, як казав Лобановський, будь яка команда може виграти один раз у будь якої команди (не дослівно, але смисл той). так чи інакше, Буде на 1 місці