21 жовтня 2021 12:38
8

Блогер: "У матчі з "Барселоною" Бущан перетворився мало не на головного плеймейкера "Динамо"

Блогер Михайло Смоловий - про гру голкіпера "Динамо" Георгія Бущана в матчі Ліги чемпіонів проти "Барселони" (0:1).


- Індивідуальні пасові рекорди Бущана


Тизер. Вчора в труні перекинувся не один учитель Петракова.

Сьогодні модно буде знищувати Динамо за підхід до гри, але витирати ноги треба там, де є успішний приклад чогось іншого. Чи є у нас? Де Шахтар з його 8-9 "не копійчаними" бразильцями і "видовищною" атакою?

Люди, які грають на полі найчастіше є логічним продовженням фізруків, які їх виховували. Батьки і діти. Колишні футболіст Зірок, Нив і Поліграфтехнік вкладають у молодь свої сподівання. Чи не привчають думати на полі, адаптуючись, а вкладають те, що вкладали в них такі ж фізруки.

Яка була альтернатива вчорашньому прочитання гри? Напевно, кожен житель цієї країни її побачив у матчах легендарного Петракова біля керма першої збірної. Постійне бомбардування довгими передачами вперед, нескінченні спроби втекти в контратаку з подальшими обрізами, виплюнутими легкими, і декількома пропущеними з відкритої ігрової позиції.

Ми любимо бий-біжи, ми не знаємо нічого іншого крім бий-біжи, ми звикли до бий-біжи, ми сумуємо за бий-біжи 24/7. Стокгольмський синдром...

Динамо намагалося атакувати позиційно. Але Динамо занадто для цього слабо. Тепличні умови УПЛ не дають необхідного уявлення про гру. Тому все так і закінчилося:

- ми виконали 411 передач
- ми навіть виконували по 4.11 передач за володіння
- але 44% всіх передач ми віддали в першій третині, так і не переходячи в атаку
- при такій великій кількості передач (411) ми змайстрували абсолютно найгіршу кількість позиційних атак, напевно, ever-5 (!)

Жора Бущан перетворився мало не на головного нашого плеймейкера. Він прийняв 33 передачі від партнерів - більше тільки у Забарного і Шапаренка! В середньому по кар'єрі отримував по 13.55/90. Є рекорд.

Виконав теж рекордні для себе в кар'єрі 38. Точність пристойна-84%.

Забавний розклад:

- Бущан лідер з передач вперед - 22 (72.73%)
- так само лідер по довгих передачах - 15 (66.67%)
- лідер з передач з просуванням - 13 (61.54%)

Сама ідея не бити бездумно вперед, як у Петракова - здорова. Але ні ця група українських гравців, ні будь-яка інша не знає, і не розуміє, як грати під пресингом. Для навчання гри під ним потрібні такі ж ігрові умови і в U17, і в U19, і в УПЛ. Їх немає, найближчим часом не буде-немає необхідного персоналу.

Ми 30 років відкладали це. Але прийшов час робити цивілізаційний вибір. Ми або зводимо бий-біжи в ранг мистецтва і ростимо легкоатлетів, або вчимо гравців на полі думати і імпровізувати. Інакше ось так, де Жора ставить рекорди... - написав Смоловий у своєму телеграм-каналі.


"Сама идея не бить бездумно вперёд, как у Петракова - здравая."

Дятел. Где он это видел... Кто-нибудь видел такие передачи? Я видел выходы один в один после подключений Тымчика, Матвиенко, Соболя и распасовки в центре.

А где этот придурок видел бей-беги?
"Мы любим бей-беги, мы не знаем ничего другого кроме бей-беги, мы привыкли к бей-беги, мы скучаем по бей-беги 24/7."

Кретин полный.
"Постоянная бомбардировка длинными передачами вперёд,"

Бред продолжается...
А ничего, что один из учителей Петракова - это Лобановский? Блоггеру пофиг...
Сховати
Это к этому: "Тизер. Вчера в гробу перевернулся не один учитель Петракова."
Все атаки ДК заканчивались ударом по воротам ...........Бущана.
Сховати
gri, пасом по воротам Бущана)))
Те що воротар гарно(як для воротаря) грає ногами це плюс, але вчора бісило що цим зловживають ,ну через чур часто на мій погляд грали через Бущана і це доволі сильно бісило під час перегляду матчу.