20 жовтня 2021 12:15

Олег САЛЕНКО: "Повноваження Кумана можуть закінчитися після двох матчів з "Динамо"

Київське Динамо в третьому турі групового етапу Ліги чемпіонів зіграє на виїзді з Барселоною. Очікуваннями від поєдинку, який відбудеться 20 жовтня і розпочнеться о 19:45, в інтерв'ю zbirna.com розповів екс-гравець біло-синіх Олег САЛЕНКО.


- Динамо без проблем виграло на внутрішній арені і отримало хорошу пресу, а от у Барселони все по-іншому, — зазначив Саленко. - Перед матчем 9-го туру чемпіонату Іспанії проти Валенсії місцева преса мало не ховала каталонців. Можна уявити, що говорили ЗМІ, коли Валенсія відкрила рахунок вже на п'ятій хвилині. Потім каталонці не тільки вирівняли становище, а й здобули перемогу. І все одно, іспанські видання критикували Барселону і, вважаю, перебільшували її проблеми.


- Як проти такої Барселони гратиме Динамо?

- Кияни стануть діяти від оборони, навіть не сумніваюся. У матчі зі Львовом Мірча Луческу вже на 41-й хвилині поміняв Супрягу — єдиного гравця атаки, що біжить. Динамо потрібно витримати контроль м'яча Барселони. Ні в якому разі не можна розкриватися, потрібно постаратися все контролювати. Найменша втрата концентрації буде чревата наслідками.


- Яка лінія Динамо найбільше турбує?

- Атакуюча. Я про це вже сказав, коли згадав Супрягу. У грі проти Барселони необхідно робити наскрізні передачі вперед і тікати. Але в Динамо, крім Супряги, зараз немає таких нападників або атакуючих хавбеків. З іншого боку, як я бачу, тренерський штаб киян не хоче використовувати таку тактику і задіяти під неї футболістів. Але ж Супряга знайде впевненість і буде корисний тільки, коли буде постійно грати.


Біло-синім необхідно організувати в'язку оборону, і намагатися швидко і гостро атакувати з флангів, бажано — дуже швидких флангів…


- Ви грали в чемпіонаті Іспанії і добре знаєте особливості місцевого футболу. Ситуація з Барселоною дійсно так сумна?

- Проблеми є. Я грав проти Рональда Кумана і знаю, який він за характером, який футбол віддає перевагу. У цій Барселоні він отримав широкі повноваження і робить все під себе. Але ці повноваження можуть закінчитися після двох невдалих матчів з Динамо.


Для Барселони найближчий поєдинок з киянами — головний у цій частині сезону. Каталонці зараз відчувають величезний тиск, і їм просто нікуди діватися — або перемога, або ганьба і обструкція. Тому, динамівцям потрібно витримати стартовий порив каталонців і зловити їх на помилку, яких в поточному сезоні у іспанської команди досить багато.


- Якого результату чекаєте в матчі Барселона - Динамо?

- Як уболівальник, я, звичайно ж, чекаю перемоги київської команди. Але якщо дивитися на речі реально, то хорошим результатом для Динамо буде нічия. Повторюся, проблеми нинішньої Барселони перебільшені, а значить, потрібно бути обережними. З іншого боку, на біло-синіх, на відміну від суперника, не чиниться тиск, який здатний скувати гравців і вибити їх з колії при першій же помилці.


Богдан ЛЕОНЧУК