19 жовтня 2021 20:43
1

Мірча ЛУЧЕСКУ: "Барселоні" буде складно розраховувати на щось в Лізі чемпіонів цього року"

Прес-конференція головного тренера "Динамо" Мірчі Луческу перед грою Ліги чемпіонів проти "Барселони".


- І вам, і "Барселоні" потрібні очки. Як Ви оцінюєте цю ситуацію? Наскільки вона бачиться напруженою для Вас?


- Багато великих команд після двох турах потребують перемог. Непростий рік. Не тільки "Барса" потребує очків. І ми потребуємо очків.


- Зараз "Барселона" без Мессі. Наскільки без нього вона більш вразлива?


- Це абсолютно нормально. Тільки три гравці залишилося. Будується нова команда. Зберегти легше, ніж будувати заново. Тому для цього, звичайно, потрібен час. Зрозуміло, що можуть побудувати хорошу команду, багато молодих перспективних гравців. Але їм потрібні командні результати. Команда будується не тільки з молодих гравців, а потрібні і досвідчені гравці. Думаю, що перехід Куна Агуеро дасть новий імпульс молодим гравцям. У нього величезний досвід міжнародних ігор, і він допоможе молодим гравцям у розвитку.


Я, напевно, погоджуся з Куманом, що "Барселоні" буде складно розраховувати на щось в Лізі чемпіонів цього року. Тому що є дуже потужні і дуже сильні команди. Тут йде омолодження складу. Він ризикує багатьом, змінюючи цих гравців і граючи з багатьма молодими. Це було видно з "Баварією". Залишається тільки побажати вболівальникам "Барси" мати терпіння щодо Кумана і команди.


- Ансу Фаті - надія "Барселони". Як Ви оцінюєте його?


- Не все залежить від нього. Складно йому, тому що тиск дуже великий у великому клубі. Він повинен витримати цей вантаж - тиск преси, тиск уболівальників. Це нелегко.


- Витримали б Ви, якби були в ситуації Кумана, коли команду переслідують невдачі, і в будь-який момент можна бути звільненим?


- Те, що робить зараз Куман, - це найскладніше, що є у футболі. Коли закінчився якийсь цикл, і гравці досвідчені йдуть, а приходить молодь, і потрібно заново все будувати. Потрібен час, потрібне терпіння, потрібні результати. І не всі це можуть зробити. Тому я на даному етапі на бачу іншого тренера, який міг би зробити це краще, ніж Куман.

все куман растаял