19 жовтня 2021 19:56
1

Перша ліга. Непоступливі аутсайдери зіпсували настрій "Металісту" та "Альянсу"

Через спалах коронавірусу футболісти «Полісся» змушені були пропустити черговий тур, але вчора вони, хоча й не в повному складі, відновили тренувальний процес, і можна сподіватися, що свій наступний поєдинок, із «Кривбасом», вони таки проведуть.


Тим часом поступово налагоджуються справи в «Ужгорода». Після того як його очолив досвідчений фахівець Богдан Блавацький, «містяни» перестали бути хлопчиками для биття. А у звітному турі й поготів стали авторами сенсації, завдавши поразки в Сумах одному з лідерів — «Альянсу». До них це вдавалося лише фавориту — «Металісту».


Відчувалося, що ужгородці добре вивчили гру «Альянсу». Вони особливо уважно діяли в опорній зоні, не дозволяли господарям користуватися улюбленими короткими й середніми передачами. Додав їм упевненості й швидкий гол. «Альянс» перехопив ініціативу, вже програючи — 0:2, зменшив відставання в рахунку до мінімуму, але все зіпсував півзахисник В'ячеслав Піднебенной, якого за грубість було вилучено з поля. Закарпатці впевнено довели справу до перемоги й поліпшили свої шанси на збереження прописки в першій лізі.


Доволі неочікуваний результат було зафіксовано й у Хмельницькому, де місцеве «Поділля» прийшли підтримати 2 400 вболівальників. Проте навіть 12-й гравець не допоміг господарям дати бій сусіду по турнірній таблиці — «Прикарпаттю». Іванофранківці забили двічі (обидва рази — після розіграшу стандартних положень), зберігши свої володіння недоторканими. 0:2. Ця звитяга дозволила їм уперше піднятися на п’яте місце.


Вчора програма 14-го туру завершувалася протистоянням у Волочиську, де один з аутсайдерів, «Агробізнес», приймав лідера — «Металіст». Господарів не злякав статус суперника, і вже в дебюті Руслан Черненко відкрив рахунок. Гості з відповіддю не забарилися: після розіграшу стандартного положення Олександр Мізюк вирівняв становище. Проте подоляни продовжували гостро атакувати правим флангом, і на 24-й хвилині Ігор Бойчук у падінні знову вивів «Агробізнес» уперед — 2:1.


Після перерви невгамовний Бойчук міг навіть оформити хет-трик, але двічі схибив із вигідних положень. Наприкінці матчу харків’яни пішли вперед великими силами, проте господарі стіною стояли біля своїх воріт. На 90-й хвилині Руслан Фомін небезпечно пробивав головою, однак голкіпер подолян Олег Мозіль був на висоті. Підопічні Олександра Чижевського завдали «Металісту» першої поразки.


Думал Альянс будет сливать во втором круге, но начали уже в первом. Перестраховываются. Слишком высоко взлетели. А то не дай бог конкуренты тоже начнут сливать. Лучше заранее подстраховаться.