18 жовтня 2021 18:27

Агент Сефер Алибаев: "Суркис был шокирован. Он предлагал Мищенко условия, как Ярмоленко и Зозуле, но тот не согласился"

Відомий футбольний агент Сефер Алібаєв прокоментував слова колишнього форварда Олега Міщенка, який заявив, що через агента не підписав свого часу контракт з Динамо і не перейшов у Локомотив.


Алібаєв в ексклюзивному коментарі Fanday.net поділився подробицями через що зірвалося підписання контракту Міщенка з Динамо.

Міщенко відповів Суркісу: "Агент сказав, що Шахтар кличе, ті звуть, ці звуть". У мене очі квадратні, я такого не говорив

- В інтерв'ю Fanday.net Олег Міщенко багато говорив про вас. Вважаємо, треба дати вам можливість відповісти. То якою вийшла Ваша співпраця з цим футболістом?

- Ситуація була наступна. Цей хлопчик народився в жовтні 1989 року. Ми разом з ним і з його батьком, тому що на той момент йому не виповнилося 18 років, були запрошені до президента Динамо Київ – Ігоря Михайловича Суркіса. У той час якраз продовжували контракт Ярмоленко, Зозуля І ще деякі хлопці 1989 року народження.

Суркіс каже: "Я даю тобі зарплату півтори тисячі доларів і автомобіль Мазда 6. Я не маю морального права дати тобі більше, ніж даю Ярмоленку і Зозулі".

Цей момент досі перед очима. Першим був запрошений батько. Суркіс поставив йому питання, поцікавившись при цьому, чи бажає він, щоб його син продовжив свою кар'єру в клубі, який його виховав. Папа відповів згодою, але при цьому попросив 200 тисяч доларів. Суркіс поцікавився: "Звідки у вас в голові такі цифри?». Папа відповів: "Ну ми хочемо компенсувати витрати, які понесли за період навчання в Академії Динамо Київ". Суркіс сказав: "З вами все зрозуміло. Папа, вийдіть".

Суркіс був шокований. Після батька був запрошений Олег Міщенко. Суркіс поцікавився у нього про бажання продовжити співпрацю, запитавши при цьому чи є пропозиції від інших клубів. Міщенко відповів: "Так, агент сказав, що Шахтар кличе, ті звуть, ці звуть". У мене очі квадратні, я такого не говорив.

Вислухавши футболіста, Суркіс запропонував з/п - півтори тисячі у.о. і автомобіль Мазда 6. Такі контракти були у Ярмоленка і Зозулі. Міщенко попросив час на роздуми і в підсумку контракт не підписав.

Міщенко подумав і каже: "Та не, давайте паузу зробимо, може, десятку нам намалюють"

Після зустрічі з президентом я поїхав на тренування Динамо-2. Їх тоді тренували Калитвинцев і Литовченко. Побачивши мене, Юрій Миколайович поцікавився: "Ну що підписали контракт?". "Ні. Не підписали", - відповідаю. При цьому Калитвинцев звернув мою увагу і каже: "Ось подивися, — Мілевський бігає, Белькевич бігає, а Міщенко не до кінця викладається. Ми його терпимо тільки через хороше ставлення до тебе. Як людина, він мені не зовсім подобається".

Тут закінчується тренування, приїжджає вже покійний начальник команди Багачик Сергій Анатолійович і повідомляє про те, що домовився з Суркісом про підвищення з/п до п'яти тисяч у.о.

Міщенко подумав і каже: "Та не, давайте паузу зробимо, може, десятку нам намалюють". Я в цей момент просто сторопів. Наприклад, у Політило перша з/п в Чорноморці часів Семена Альтмана була 300 у. о. через деякий час Міщенко опинився в донецькому Металурзі.

Як мені розповідав Євген Гайдук, вони з батьком три дні погоджували умови контракту, поки сам Міщенко не звернувся з проханням: "Виконайте всі фінансові умови батька, він мені вже набрид".

Пізніше я цікавився у Володимира П'ятенка, з яким ми разом грали, думкою про футболіста Міщенка. Він відповів, що гравець у себе на думці, при цьому не виконує пропоновані вимоги.

- То в той час до Міщенка був інтерес від Локомотива? Ви йому говорили про це щось?

- Я, у всякому разі, про це чую вперше.

Є певний тип футболістів, які грають тільки у тренерів, постійно тримають їх в їжакових рукавицях

- Яким футболістом був Міщенко?

- Талановитий, але не зосереджений на футболі. Мені тренери свого часу звертали увагу на його людські якості, і в підсумку виявилися праві.

У цього футболіста в голові на першому місці-гроші, там немає місця футболу. Це в підсумку і вплинуло на його кар'єру.

У нього був хороший період в Говерлі, Ворсклі. На жаль, є певний тип футболістів, які грають тільки у тренерів, постійно тримають їх в їжакових рукавицях.

Наприкінці хочу сказати, що я співпрацював і продовжую співпрацювати з багатьма футболістами з України та за кордоном. При цьому намагаюся, щоб гравці насамперед підвищували свою майстерність, що неминуче поліпшить і фінансовий стан. Це можуть підтвердити такі футболісти, як Шелаєв, Шацьких, Лисицький, Каменюка, Політило, Яворський…

Сергій Політило - це взагалі перший футболіст, з яким я почав працювати і співпрацюю досі. Він у мене навіть в телефоні підписаний "S. Messi". Намагаюся вибудовувати з футболістами довгострокові взаємини, а не рік-два.

Фото - ФК Ворскла