18 жовтня 2021 15:57
1

"В ЛЧ за таке навіть дитячий садок "Барселони" стратити може". Блогер - про гру "Динамо" зі "Львовом"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Telegram-каналі поділився враженнями від матчу "Динамо" зі "Львовом".


"Усереднені позиції, розподіл атак і передач


Незважаючи на момент слабкості, коли команда на певний час кинула грати, в цілому дуже складно знайти зв'язок з міжнародною паузою. М'яч рухався вкрай легко і якісно:
- найкращий темп в сезоні в 19.22 передачі за хвилину
- друга краща тривалість середнього володіння в 6.85 передач


Динамо вийшло з ситуації просто посадивши збірників, які впливають на ігровий процес на лавку. Визначальним став розмін Забарного на Кенді. Проти відверто слабких опонентів захисні навички ЦЗ йдуть на другий план, а на перший виходить здатність переміщати м'яч по полю. Кенді в цьому чудовий:
- лідер команди за виконаними (109) і прийнятими (79) передачами
- лідер за передачами вперед (46)
- лідер за передачами в останню третину (20)
- лідер за передачами з просуванням (19)
- лідер по дистанції просування передачами (747.77 метрів)


Чудова пасова робота, як і в поєдинку з Рухом. При цьому Кендзьора лідер команди з 17 (!) відборами. Солідно. Один з тіньових героїв.


Змогли безболісно замінити Сидорчука та Шапаренка.


Динамо не сповільнювалося, звідси і нездатність Львова закрити Буяльського в прийом: Віталій лідер команди з 10 дотиками м'яча в чужому штрафному майданчику.


В принципі: кінець історії. Особливо і нема про що більше розповідати. Львів сидів дуже низько, але Буяльський приймав передачі партнерів де хотів і коли хотів. Жах.


Якби не 10-15 хвилинка в середині другого тайму, то матч можна було вважати зразково-показовим у протистояннях з колгоспами. Брати за основу і показувати дітям в академії. Але нашим резервістам лінь рвати жили, доводячи свої домагання на основу всі 90+ хвилин.


З іншого боку заміни пристойно підкосили team chemistry. Вітінью і Вербич на даному етапі не завжди розуміють, що відбувається так, як гравці основи.


Засмучує, що профукали якість середнього удару по наших воротах:
- 0.085 xGA було до матчу
- 0.096 xGA стало після


Ну, і Шахтар відібрав титул найкращої оборони, тепер у нас на 0.15 XGA показник гірше. Ось така ціна 10-15 хвилин втрати концентрації. Але це Львів, в ЛЧ за таке навіть дитячий садлк Барселони стратити може...



Єдиноборства


Буде виглядати забавно, але:
- Львів виявився успішнішим в єдиноборствах у захисті (51.22% проти 44.68%, і 21:21)
- Львів виявився успішнішим в єдиноборствах в атаці (55.32% проти 48.78%, і 26:20)
- у повітрі рівність (50% на 50%, 15:15)


В обороні статку підкосив Вітінью - виграв лише 1 з 7 єдиноборств. В атаці він же на пару з Шепелєвим - виграли 4 з 12.


Таким чином отримуємо інший факт: Динамо досягло переваги в єдиноборствах за рахунок нейтральних м'ячів. Це сповна розкриває і одних, і інших: Львів продовжує гнути лінію з пасивним відбором, Динамо ж, навпаки, намагається активно відбирати. І матчі збірних на такому рівні не є перешкодою.


Якщо внизу (оборона/атака) і вгорі Динамо програло в 6 дуелях, то гандикап був здобутий в ситуаціях, коли м'яч не перебував під володінням (+12). Загальна перемога киян 85 на 79.


Топ-3 Динамо:
- 19 Тимчик (58%)
- 18 Шепелєв (44%)
- 17 Вітінью (35%)


На підтвердження теорії про пасивність львів'ян говорять відбори:
- Динамо без м'яча провело 35.18% ігрового часу, але здійснило 90 відборів
- Львів без м'яча провів 64.82% ігрового часу, але здійснили лише 60 відборів (-30)


У перших двох третинах, що ближче до воріт Львова все красномовно:
- 56 Львів
- 58 Динамо


Тобто основна ідея їхньої оборони чимось нагадуємо саме Динамо, коли дід тільки починав: після втрати Львів не стрибає на м'яч, а задкується і перекриває його просування. На 89 втрат у Львова тільки 60 відборів/підбирань, у Динамо на 87 втрат - 90 повернень.


Слабші не стрибають на м'яч, щоб не віддавати додаткові метри простору. Але Буяльський же все одно знаходив його для прийому передач з глибини? Знаходив. Тому такий варіант все одно не зіграв. Треба розвиватися і робити крок до більш активних і агресивних форм. Динамо навіть сфолило більше...


Топ-3:
- 17 Кендзьора
- 15 Сирота (не повний матч)
- 12 Шепелєв


В середньому за матч Динамо в нинішньому сезоні УПЛ вступає в 170 єдиноборств, у Львові - 171. Тому особливо ніхто не перетрудився, за рахунок швидкості і якості переміщення м'яча вдалося мінімізувати прямі контакти. Багато м'ячів було забрано без боротьби.


Рекордний темп (швидкість) переміщення м'яча не відправили в космос кількість наших втрат - їх тільки 87 при 86.27 по сезону УПЛ. Це і добре, це і погано. Дітьми багато катали бий-біжи, але до 22-28 років навчилися в першій команді більш розумним формам гри.


Що погано, то такий приклад першої команди не спонукає U19: там 110 втрат (+23) у матчі зі Львовом за посереднього темпу о 16.08 (-3.12 передачі за хвилину). Але про дітей окремо", - написав Смоловий.


колхозный герой))) Львовы, Гибралтары, Фареры - это его уровень. Даже с Албанией - сидит на лавке))) А сколько пасов сопернику - не написал, много.
Скоко ж он отстегивает цифроеду?