18 жовтня 2021 08:05

"Динамо" U-9 - переможець турніру Utmost Cup

На міжнародному турнірі «Utmost Cup», що проходив у Вінниці, настав час вирішальних матчів.


Динамівці виступають на ньому вдало. Наша перша команда вікової категорії U9, яку очолюють тренери Роман Шпиця та Денис Голоколосов, напередодні виграла усі свої поєдинки та вийшла до фіналу змагань, де їй протистояли львівські «Карпати», які посіли перше місце у паралельній групі «Золотої ліги», перемігши молдовську Академію Раду Ребежа 4:0 та поступившись херсонській «Освіті» - 0:1.


Динамівці з перших хвилин взяли м'яч під контроль та почали наближатися до воріт суперника. З першими спробами впорався воротар «Карпат», виручивши свою команду. Захисники суперника теж діяли злагоджено та надійно, нейтралізуючи потенційно небезпечні моменти біля власних воріт. Одного разу львів’янам навіть вдалося забити – наш оборонець хоча і вибив м’яч із порожніх воріт, але арбітр показав, що м’яч встиг перетнути лінію, тож гол було зараховано. Одразу динамівці ледь не зрівняли рахунок, але «Карпати» виручив воротар. Але і він виявився безсилим, коли кияни одну із наступних своїх атак завершили забитим м’ячем – 1:1. Надалі м’яч після ударів наших хлопців пролітав повз стійки та поперечину, але у ворота не потрапляв. Та незадовго до свистка на перерву «біло-сині» були винагородженні за свою наполегливість і забили ще раз, повівши у рахунку.


У другому таймі наша команда теж діяла зібрано та була сконцентровано. Моменти біля воріт «Карпат» виникали один за одним, але удари динамівців або блокувалися, або на м’яч встигав реагувати воротар. Здавалося, львів’яни на певний час відсунули гру від своїх воріт та навіть змогли завдати неприємностей воротарю киян – на це наші хлопці відповіли, як і належить – забитим м’ячем – 3:1. Четвертий м’яч «біло-сині» забили зі штрафного, знявши усі питання про переможця. У час, що залишився до фінального свистка, «Карпати» лише змогли скоротити відставання у рахунку, але не більше. У підсумку – 4:2 на користь «Динамо», наша команда довела матч до логічного завершення, здобувши вольову перемогу та ставши чемпіоном на «Utmost Cup»!


Під час урочистої церемонії нагородження переможців та учасників турніру організатори відзначили індивідуальними нагородами найкращих гравців у різних номінаціях – у складі кожної команди та за амплуа. Серед них опинилися і динамівці. Так, найкращим гравцем у складі нашої команди став Максим Пролетарський, найкращим бомбардиром турніру було визнано Матвія Богданова, а приз найкращому гравцю турніру отримав Кирило Бекиров. Також динамівці отримали кубок та золоті медалі змагань.


Фото - ФК «Динамо»