17 жовтня 2021 22:06
1

Віктор ВАЦКО: "Петраков вважає, що коли наша команда відкриває рахунок у матчі, то можна віддати ініціативу супернику і контратакувати. Так багато хто думає, але..."

Коментатор ТК "Футбол" Віктор Вацко прокоментував нічию в матчі збірної України з Боснією і Герцеговиною.


- Потрібно говорити про стилістику гри Петракова. Він каже, що є адептом прагматичного футболу. Петраков не любить, коли команда довго контролює м'яч. Віддає перевагу вертикальному футболу з швидкими переходами від оборони в атаку. Він вважає, що коли наша команда відкриває рахунок у матчі, то можна віддати ініціативу супернику і контратакувати. Так багато хто думає.


Але з іншого боку чи не потрібно говорити про те, що такий стиль футболу енерговитраний? Контрпресинг - крутий вид футболу, тому що ти швидко вступаєш у відбір при втраті м'яча на чужій половині поля і не повинен потім бігти 70 метрів. Це теорія. У другому таймі ми взагалі нічого не створили. Тренер боснійців випустив двох свіжих футболістів в центр поля, які додали в інтенсивності. Також змінив функції правого захисника. Це спрацювало. А ми не перебудувалися. На полі ніхто не зреагував.


Фото - сайт ТК "Футбол 1/2/3"

Йшов би ти Вітя.. на тренерські курси, та покажи на власному прикладі.. а до того б промовчав би..