17 жовтня 2021 16:41
4

Блогер: "Речі, які для "Динамо" не карані в Прем'єр-лізі, призводять до трагедії в Європі"

Блогер Михайло Смоловий в своєму телеграм-каналі розбирає гру "Динамо" в матчі з "Львовом".


Львів 1:4 Динамо
xG графік


З сайтом УПЛ ми дивилися різні матчі. Зі збірних потрібно було перемикатися тільки Тимчику, Циганкову, Кенді і Супрязi (Ротань). Решта гравців стартового складу, а це 7 тіл - на поле не виходили, максимум на лавці посиділи. Тому нерозумно говорити, що це якось дуже сильно позначилося на Динамо. Заїжджений стереотип і не більше: у схожій компоновці ми грали з Рухом недавно.


Є велика кількість речей за який варто хвалити, може далі десь і буду. Але зараз про сумне, про середину другого тайму (1:3 на той момент):


- по ударах 4:4 (1:2 в створ на користь Львова)
- у ці хвилини господарі виходять на піковий % володіння
- ми програємо боротьбу (13:16)
- ми дозволяємо супернику виконати більше передач вперед, ніж робимо самі (21:25)


Якась схожа історія з Рухом закінчилася потім 0: 5 з Баварією.

Суть проблеми: гравці бережуть себе для "важливих матчів", у "другорядних" грають на 60-70% від проектної потужності, коли вважають, що game over. Оскільки "важливих матчів" у нас не більше 10 на рік, а "другорядних" близько 30, то настає звикання. Звикання не віддавати в кожній грі все, звідси і фізична неспроможність з віку близько 30 років тримати свій рівень 23-річного. У тому числі і в ЛЧ - організм не може перебудуватися за бажанням і включити додаткове харчування.


В середині другого тайму у нас 0.04 xG на 4 ударах, у Львова на цих же 4 ударах - 0.53 xG. Подібне неприпустимо: Петраков своїм живим прикладом вже багаторазово це показував.


Трьом ударам суперника в ці хвилини передували втрати киян: по черзі Караваєва, Шепелєва і Вітіньо. Тут ще бразильця можна прощати, він поки погано розуміє куди потрапив, але двоє перших зобов'язані грати з куди більш високим рівнем концентрації. У паузі збірних ігрового навантаження у них не було.


В цілому: досить впевнена гра з м'ячем і без протягом 70 хвилин. Те, що не завжди було при двох "попиредниках".


Але другий пік на синьому графіку-це зло, яке потрібно продовжувати викорінювати. Речі, які не карані в УПЛ, але призводять до трагедії в Європі. Ну, не повинно бути так:


- середня дистанція ударів Динамо - 19.89 метрів
- середня дистанція ударів Львова - 16.59 метрів

Завдяки цим ударам в середині другого тайму і ймовірність позитивного (нічия або перемога) результату для Львова зросла на ~15%.


У Динамо 7 з 15 ударів завісили по 0.05 і менше xG. Звідси і модель віддає нам тільки 56% переможних результатів при 25% нічийних.


Найбільш частий результат симуляцій: мінімальна перемога Динамо (29.76%). Пояснюється легко: тільки перший гол Гармаша забитий з дуже хорошої позиції, плюс момент Супряги дорівнює за ймовірністю удару з пенальті (0.76).


Голи Буяльського (0.11), Циганкова (0.05) і другий Гармаша (0.04) відносяться до розряду неочевидних. Від туди набагато частіше не залітає, ніж залітає.


Другий результат за частотою: нічия (25.28%). І такий результат другий саме через слабкий відрізок 61' - 75'.


Імовірність Динамо забити 4 становила лише 7.61%, ймовірність Львова забити 1 дорівнювала 10.83%.


Імовірність перемоги Динамо в три м'ячі-6.49%. Тому говоримо, що багато різних факторів зійшлося воєдино.


Хто знає, можливо, ранній гол Супряги б тільки погіршив ситуацію, і Динамо Б кинуло грати на хвилин 10 раніше.


"Со сборных нужно было переключаться только Тымчику, Цыганкову, Кенди и Супряге (Ротань)."

Как же не впихнуть под шумок проплаченного(?) кенди))) Расчет на лохов, проканает.
ПС. сидел он на лавке в сборной в решающем матче с Албанией. Гибралтары - вот его уровень.
Сховати
"В середине второго тайма у нас 0.04 xG на 4 ударах, у Львова на этих же 4 ударах - 0.53 xG. Подобное недопустимо: Петраков своим живым примером уже многократно это показывал."

Как же не сернуть на Петракова?))) Ведь лохи кругом, схавают.

И пофиг, что у Петракова выходы тет-а-тет не реализовываются. Это ж очень маленький xG )))
Сховати
"...плюс момент Супряги равен по вероятности удару с пенальти (0.76)."

Говоно модель... Там удар имел вероятность процентов 30 - неожиданно появилась возможность + из очень неудобного положения. Но это только кто играл понимает. Не блоггер и не WyScout.
Сховати
"У Динамо 7 из 15 ударов завесили по 0.05 и меньше xG. Отсюда и модель отдаёт нам только 56% победных результатов при 25% ничейных."

Не, поторопился я с моделью: не говно - а говнище! 56% )))))))))))