16 жовтня 2021 11:51

В'ячеслав ГРОЗНИЙ: "Перші 30 хвилин з Боснією були шикарними, треба було закривати гру"

Колишній головний тренер "Дніпра", київського "Арсеналу", запорізького "Металурга" і "Говерли" В'ячеслав Грозний поділився з Meta-ratings.com.ua думкою про гру збірної України проти Боснії і Герцеговини (1:1).


"Потрібно реально розуміти, що збірна України грає з суперниками, рівними собі. Команда Фінляндії брала участь у чемпіонаті Європи. Розвиток футболу у них вже йде давно, гравці теж виступають в європейських чемпіонатах. Збірна Боснії теж міцний горішок. У команді є зірки Джеко, П'янич, які грають в топ-клубах Європи. Інші хлопці не грають в "Інтері", але теж сильні футболісти.


Тому нам потрібно поважати вибір нашого тренерського штабу, приймати його рішення. У нас теж не зіграли всі найсильніші: не було Буяльського, Зінченка. Є багато складових. І потрібно шукати відповідь на питання не "чому", а що потрібно зробити, щоб домогтися успіху. В першу чергу - треба об'єднатися навколо збірної і бути доброзичливими один до одного і поважати вибір головного тренера.


Ми граємо в три захисника, і це дозволяє нам дуже здорово грати на атаку. Перші 30 хвилин були шикарними, і в цей період треба було закривати матч з Боснією. Інша справа, що спрацювала наша стара хвороба - нереалізація гольових моментів, яка почалася не за Петракова, а вже давно, адже з фінами і казахами ми зіграли внічию ще до того, як він став головним тренером. Тому це проблема, яка йде від складової клубів, в яких виступають наші збірники.


Мені, наприклад, сподобалася обрана Олександром Петраковим тактика на матч з Боснією. Він вибирає тактику під можливості футболістів. Якщо Соболь і Тимчик заточені на швидкість, щоб перекривати всю бровку, то він використовує їхні сильні якості. Соболь зробив кілька майже гольових передач. Тимчик мав можливості забити двічі. Значить, тактика була правильною. Вона дала можливість Циганкову і Ярмоленку грати під Яремчуком і скласти разом з ним атакувальний трикутник".