15 жовтня 2021 22:48
1

"Металіст" шукає центрального півзахисника, схожого на Шав'єра

Як стало відомо редакції FanDay, всупереч чуткам керівництво харківського Металіста не зацікавлене в придбанні запасного голкіпера Реала Андрія Луніна.


Нагадаємо, низка видань повідомила про готовність харків'ян придбати українського воротаря за чотири мільйони євро компенсації. Ця інформація не відповідає дійсності.

На даний момент в Металісті задоволені наявними в обоймі воротарями, харківський клуб працює над зміцненням інших позицій. В першу чергу, лідерів першої ліги зараз цікавить центральний півзахисник бокс-ту-бокс з уміннями, якими володів один з лідерів Металіста минулих років Клейтон Шав'єр.

Селекційний відділ вже визначив кілька потенційних кандидатур, традиційно вивчаючи латиноамериканський ринок. Саме центральний півзахисник, який вміє і атакувати, і грати в опорній зоні, є пріоритетом.

Крім того, Металіст планує посилитися новими центральним і крайнім захисниками з прицілом на підвищення в класі до наступного сезону.

Нагадаємо, що Шав'єр виступав за Металіст з 2010 по 2015 рік. За цей час бразилець ставав з харківським клубом віце-чемпіоном України і доходив до 1/4 фіналу Ліги Європи. Всього за Металіст Шав'єр провів 147 матчів, в яких забив 59 голів і віддав 38 асистів.
Часто вспоминаю Шавьера,топ-игрок был для нашего чемпионата,Ловлю себя на мысли что именно такого игрока часто не хватает Динамо.Образцово играл и пробить с любой дистанции и пасы раздавал и мяч хорошо двигал,всегда играл с поднятой головой.Сейчас похожий игрок в чемпионате,увы Шахтера - Алан Патрик!