15 жовтня 2021 22:37

Роман САНЖАР: "Що отримав "Шахтар"? Відповідь буде тільки після поєдинку з "Реалом"

Стартовий і центральний матч 11-го туру "Шахтар" – "Зоря" завершився розгромом гостей - 6:1. Український представник в Лізі конференцій відверто розчарував, в той час, як делегат від України в Лізі чемпіонів вразив, перш за все, настроєм на перемогу. Допомогти розібратися в хитросплетіннях цієї зустрічі Footboom попросив українського тренера Романа Санжара.


- У чому причина такої поразки "Зорі"?

- У мене склалося враження, що саме "Шахтар" настільки налаштувався і був таким сконцентрованим, і у нього все вийшло. "Зоря" не відсиджувалася в обороні і зі стартового свистка вирішила продемонструвати атакуючу гру. Але вийшло так, що атакуюча групи "Шахтаря" цього разу помітно перевершувала захисників "Зорі" - у техніці, у швидкості. Рахунок на користь команди Де Дзербі міг бути і більше.

- Чому головний тренер "Зорі" виставив проти "гірників" таку оборону, як здалося, - досить експериментальну?..

- Ви маєте на увазі вихід у "старті" Казакова? Це вибір тренера. Значить, у нього є обґрунтування даного рішення. Казакову довірили місце в складі і, може бути, через таку ось гру готують на майбутнє. Одного Казакова звинувачувати у всьому неправильно. Вся оборона "Зорі" зіграла невдало. Важко було і Снурніцину, і Цвеку з Імерековим.

В цілому, захисники "Зорі" дуже багато дозволили "гірникам", які отримали простір і легко виходили з-під пресингу.

- Цей розгром може призвести до відставки Скрипника?

- Я б не став робити такі висновки. Стратегічно "Зоря" тримає свої позиції. Програти "Шахтарю" - не страшно, головне - набирати очки в поєдинках зі своїми прямими конкурентами. Нічого не поробиш, "Шахтар" зараз явно вище "Зорі".

- Але матч "Шахтаря" з "Зорею" вважався центральним у турі і, в підсумку, розчарував…

- Так, не вийшов... Бо більшого очікували від "Зорі". Багато хто думав, що гості зіграють більш гідно, більш конкурентно. Але говорити про відставку Віктора Скрипника, думаю, не варто.

- Легка перемога не розслабить "Шахтар" перед матчем Ліги чемпіонів проти "Реала"?

- Можна вважати, що "гірники", розгромивши "Зорю", здобули впевненість, награли комбінації, а можна і по-іншому... Відповідь ми отримаємо тільки після поєдинку з "Реалом". Важливо, що в грі з мадридською командою у "Шахтаря" також буде простір, і проти "Зорі" підопічні Де Дзербі провели хорошу репетицію. Мені здається, було б гірше, якби "Зоря" закрилася.

- Чи варто чекати змін у складі "Шахтаря" на матч з "Реалом", зокрема, виходу в "старті" Степаненка і Пятова? Незважаючи на розгром "Зорі", питання до гри захисту "гірників" все одно є…

- Думаю, що Степаненко точно вийде проти "Реала". Це буде матч іншої вагової категорії. Степаненко дає баланс між обороною і атакою. Мені здається, що і Пятов зіграє, адже його досвід безцінний, і в поєдинку з "Реалом" дуже стане в нагоді.

Олег Семенченко