15 жовтня 2021 21:31

Олів'є Жиру: "Челсі" витрачає шалені гроші. Клуб виграв Лігу чемпіонів, але купив форварда за 90 млн фунтів"

Нападник "Мілана" Олів'є Жиру поділився спогадами про період кар'єри, проведений в "Арсеналі" і в "Челсі".


"Якщо, граючи за "Челсі", ти мало забиваєш, то вони можуть купити іншого нападника і замінити тебе їм. Можливо, в такому клубі, як "Челсі", тобі дають менше часу, ніж в "Арсеналі", щоб проявити себе. Це головна різниця. І ми бачимо, що за останні 10 років у "Челсі" більше трофеїв.

Але "Челсі" витрачає набагато більше, ніж "Арсенал". Мені подобалося грати в "Арсеналі" при Арсені Венгері. Це було мрією мого дитинства, і я ніколи не зможу віддячити йому сповна. Але там було шалено складно боротися за титул. Метою завжди був фініш в топ-4. Боротися за титул було занадто складно.

"Челсі" витрачає шалені гроші. Ти виграєш Лігу чемпіонів і купуєш форварда за 90 мільйонів фунтів. Це показує, які гроші є у клубу. Але повинна бути ще причина, по якій "Челсі" виграє більше, ніж "Арсенал". Можливо, там більш вимогливі, тому що боротися за титул потрібно з самого початку сезону.

Ми були дев'ятими, коли звільнили Френка Лампарда... Можливо, якби це був "Арсенал", то тренеру б дали більше часу. У "Челсі" такого не буває. Тому там завжди потрібно бути на піку", - сказав Жиру.

Француз виступав за "Арсенал" з 2012 по 2018 рік, а потім перейшов в "Челсі". Влітку цього року він покинув Лондон і став гравцем "Мілана".