14 жовтня 2021 22:41

Бартомеу про своє правління: "Був хороший менеджмент. Forbes називав "Барсу" найдорожчим клубом світу"

Колишній президент "Барселони" Жозеп Бартомеу відповів на претензії людей, які називають його управління клубом провальним.


Бартомеу був президентом "Барселони" з 23 січня 2014 року по 27 жовтня 2020 року

"Я знаю, що ця фраза [про провальний менеджмент] популярна. Але були проект і стратегічний план, розроблені в 2015 році. Ми реалізували багато проектів. Наше правління було найбільш активним. У березні 2020 року прийшла пандемія, різко знизила виручку. З тих пір ми отримали дуже серйозний удар.

[Період мого правління] не був катастрофою. Не я говорю про це. Ла ліга, УЄФА у своєму фінансовому фейр-плей і аудитори говорять про це. Було отримано близько 185 мільйонів євро. Це був хороший менеджмент. Журнал Forbes за підсумками 2020 року називав "Барсу" найдорожчим клубом у світі.

Клуб постраждав в тому числі через ліміти, встановлені УЄФА по зарплаті. Це означало, що у нас було мало можливостей передбачити ситуацію, але справа не в поганому менеджменті.

Ми намагалися конкурувати з командами АПЛ. За ці роки ми подвоїли наші доходи і майже досягли позначки в мільярд євро виручки, що дало нам можливість витрачати більше на чоловічі і жіночі футбольні команди, баскетбол, гандбол і футзал. Це дозволило нам мати конкурентоспроможні команди, які виграли багато титулів", – заявив Бартомеу.

Раніше "Барселона" відзвітувала про підсумки фінансового року-2020/21. Чистий збиток клубу після сплати податків склав 481 млн євро. Чистий борг "блауграни" на 30 червня 2021 року становить 680 мільйонів євро.