14 жовтня 2021 12:30

Збірна України U-21 входить в Топ-5 кращих команд відбіркового турніру Євро-2023 з точності передач

У жовтні молодіжна збірна України виступила не так вдало, як у вересні, коли вона набрала максимальну кількість очок в двох матчах, пише zbirna.com. Однак потрібно розуміти, що на цей раз команда Руслана Ротаня протистояла в гостях однієї з кращих збірних континенту на даний момент. Та й спірне вилучення в першому таймі поєдинку з Францією зіграло свою роль. До того моменту, як синьо-жовті залишилися в меншості, рахунок був 0: 0 ...


У деякому роді реабілітуватися за виїзні 0: 5 вдалося в домашній зустрічі з Фарерськими островами (1: 0), хоча з реалізацією моментів у цьому поєдинку виникли великі проблеми. Втім, набагато важливіше, що наша молодіжка протягом усього стартового відрізка відбіркового циклу зберігає своє обличчя і прагнути діяти в сучасному ключі, розігруючи м'яч по заздалегідь відрепетируваним механізмам, а не так, як доведеться - як дозволить суперник або ж, як зможуть проявити свої індивідуальні якості лідери колективу. Навіть у Франції українці намагалися виходити з оборони за допомогою продуманих дій. Не вийшло. Може, проти таких суперників нам ще рано грати в такому ключі, але досвід футболісти отримали відмінний.


Однак навіть незважаючи на французький провал, збірна Руслана Ротаня, зігравши зі своїми головними конкурентами двічі на виїзді, займає провідні позиції в деяких рейтингах команд відбіркового турніру Євро-2023 (U-21). У рейтингах, що підкреслюють комбінаційний і сучасний стиль.


Кращі команди відбіркового турніру Євро-2023 (U-21)


Передачі (в середньому за гру)


1.

Франція

766

2.

Португалія

759

3.

Нідерланди

698

4.

Англія

688

5.

Іспанія

682

10.

Україна

597


Точність передач


1.

Португалія

91%

2.

Англія

90%

3.

Іспанія

89%


Франція

89%

5.

Україна

88%


Позиційні атаки з ударами по воротах


1.

Португалія

22%

2.

Франція

19%

3.

Росія

15%

4.

Україна

14%


Австрія

14%


Болгарія

14%


Німеччина

14%


Іспанія

14%


Кіпр

14%


Як бачимо, лідер нашої групи, молодіжна збірна Франції, знаходиться на перших рядках рейтингів. Але там команда вже, по суті, сформувалася багато в чому тому, що всі її футболісти не просто мають ігрову практику у своїх клубах, а стабільно виходять в основі в провідних лігах Європи. На даний момент, наприклад, відразу 12 французьких гравців виступають в групових раундах єврокубків. У нас таких футболістів ... два. Та й ті епізодично з'являлися на полі з лави запасних.


Юрій ДЕНИСЕНКО